Kavaklıdere, göletler bölgesi olacak

Kavaklıdere ilçesinde tarım alanlarının sulanmasında kullanılacak olan Menhteşe Göletinin inşaatına başlandı. 22 milyon TL’ye malolacak göletin yöredeki tarım ürünlerinin rekoltesinin ve kalitesinin artmasında büyük katkılar...

Kavaklıdere, göletler bölgesi olacak

Kavaklıdere ilçesinde tarım alanlarının sulanmasında kullanılacak olan Menhteşe Göletinin inşaatına başlandı. 22 milyon TL’ye malolacak göletin yöredeki tarım ürünlerinin rekoltesinin ve kalitesinin artmasında büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, göletin bölgedeki tarımsal çeşitliliğin ve verimliliğinin artmasında büyük katkı sağlayacağını vurgularken, göletin yatırım programına alınmasını sağlayan hükümet ile ilgili bakanlık olmak üzere AK Parti Muğla Milletvekilleri ve il başkanına teşekkür etti.

İlçedeki tarıma yönelik yatırımları büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirten Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık ise, Kavaklıdere’nin Cevizin başkenti olacağını söyledi.

Kavaklıdere İlçesi sulama göletleri ile donatılıyor. Geçen yıl tamamlanan Kurcuova sulama göletinden sonra Menteşe sulama göletinin de yapımına başlandı.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Menteşe Göleti ile birlikte yöredeki tarımsal çalışmalarda verimlilik ve çeşitliliğin artacağını vurguladı. Demir; “Bölgemizdeki tarımsal çeşitliliği ve verimliliği arttırmak amacıyla projelendirilen ve 22 milyon TL ihale bedeli ile ilçemizde bir kalemde ihale edilen en büyük yatırımlardan olan Menteşe sulama göletimizde yüklenici firma tarafından yapım çalışmalarına başlandı.

Bölgemiz için çok önemsediğimiz Menteşe sulama göletinin yatırım programına alınmasında bizlerden yardımlarını esirgemeyen Muğla Milletvekillerimiz sayın Hasan Özyer’e, sayın Nihat Öztürk’e, ve AK Parti Muğla İl Başkanımız Sayın Kadem Mete’ye, Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na tüm halkımız adına teşekkür ediyoruz.

2017 yılında inşallah Kavaklıdere ve Çayboyu sulama göletleri ihale edildikten sonra ilçemiz göletler merkezi olacak. Göletler sayesinde İlçemiz mermer sektöründen sonra tarım sektörü de olacak.”dedi.

Karabıyık: Kavaklıdere, Cevizin başkenti olacak

İlçedeki tarıma yönelik yatırımları büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirten Kavaklıdere Ziraat Odası Başkana Saffet Karabıyık ise ilçenin Cevi’in başkenti olacağını söyledi.

Karabıyık; “Kavaklıdere İlçesi sulama göletleri ile donatılıyor. Geçen yıl tamamlanan Kurcuova sulama göletinden sonra Menteşe sulama göletinin de yapımına başlandı. Benim özellikle üzerinde durduğum Kavaklıdere merkez göleti bu gölet 5 bin dönüm tarım alanının sulanmasına sağlayacaktır. Bu projeden sonra Kavaklıdere Cevizin başkenti olacaktır. Çünkü tütüncülüğün bitmesinden sonra ilçemiz meyveciliğe yönelmiştir. Özellikle Ceviz üretimi hızla artmaktadır. Kavaklıdere bundan sonra tüm dünya’ya ceviz elma ve diğer meyveleri ihraç eden bir yer olacak.”diye konuştu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.