Katliam gibi kaza: 23 ölü, 11yaralı

Önceki gün Sakartepe geçidinde meydana gelen kazada Anneler Günü gezisi için İzmir’den Marmaris’e gitmekte olan tur midibüsü kontrolden çıkarak uçurumdan aşağıya uçarak alt yolda seyir halinde olan bir başka aracın üstüne...

Katliam gibi kaza: 23 ölü, 11yaralı

Önceki gün Sakartepe geçidinde meydana gelen kazada Anneler Günü gezisi için İzmir’den Marmaris’e gitmekte olan tur midibüsü kontrolden çıkarak uçurumdan aşağıya uçarak alt yolda seyir halinde olan bir başka aracın üstüne düştü. Kazada 23 kişi hayatını kaybetti çoğu ağır olmak üzere 11 kişi de yaralandı. Kaza sonrası trafiğe kapatılan karayolu adeta savaş alanına döndü.

İzmir’in Buca ilçesinden günübirlik gezi için Marmaris'e gitmek için yola çıkan tur midibüsünün Muğla’nın Sakar Geçidi rampasından inerken freni patlayınca kontrolden çıkarak uçuruma düşmesi sonucu 23 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Kazada midibüsün tavanı açılırken yolcular etrafı savruldu. Kaza sonrası karayolu bir süre trafiğe kapatılırken kaza mahalle adeta savaş alanına döndü. Kaza yerine onlarca ambulans sevkedildi.

Kaza, Cumartesi günü saat 12.30 sıralarında Muğla- Marmaris karayolu Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İzmir’in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris’e gitmek üzere yola çıkan Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsü Sakar Geçidinde dik rampadan aşağıya inerken kontrolden çıktı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubu taşıyan midibüs keskin virajı alamayınca bariyerleri aşıp uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 20 metre yükseklikten alt yola uçtu ve seyir halinde olan 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada midibüste ve diğer otomobilde bulunan 23 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.

Bölgeye, Muğla ve Marmaris'ten 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibinin yanı sıra belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı. Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca kilometrelerce kuyruk oluştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.