“Kaskımla Güvendeyim”

Muğla İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk alanında meydana gelen motosiklet kazalarının önlenmesi ve en aza indirilmesi amacı ile “Kaskımla Güvendeyim” projesi devam ediyor. Bu kapsamında; Milas İlçesi Güllük Mahallesinde,...

“Kaskımla Güvendeyim”

Muğla İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk alanında meydana gelen motosiklet kazalarının önlenmesi ve en aza indirilmesi amacı ile “Kaskımla Güvendeyim” projesi devam ediyor. Bu kapsamında; Milas İlçesi Güllük Mahallesinde, ve Marmaris Bozburun ile Turunç Mahallerinde 150motosiklet sürücüsüne eğitim verildi.

Yapılan teorik ve uygulamalı eğitim sırasında; Kask, eldiven, dizlik ve dirseklik kullanımının hayati önem taşıdığı, motosikletlerinde teknik değişikliğe gidilerek gürültü çıkarmamaları gerektiği, kask kullanımında sürücü ile birlikte arka koltukta oturan yolcunun da kask takması gerektiği, sürüş sırasında genel trafik kurallarına uymaları, ışık, fren vb. donanımlarının her zaman çalışır ve kullanılır durumda olmasının güvenli sürüşe ve trafik güvenliğine sağladığı faydalar anlatıldı ve yapılan hatalı uygulamalar yerinde düzeltildi.

Ayrıca; Motosiklet sürüşlerinde görünürlüğü artırmak amacı ile kullanılması gereken fosforlu yeleklerin önemine dikkat çekilerek, eğitime katılan motosiklet sürücülerine fosforlu yelek ve güvenli motosiklet kullanımı ile ilgili bilgilendirici kitap ve broşür dağıtıldı.

Eğitime katılan motosiklet sürücülerine daha önce yaşanmış motosiklet kazaları ve kazada yaralanmış ve hayatını kaybetmiş sürücü ve yolculardan da bahsedilerek konunun önemi hatırlatıldı.

Bu faaliyetlerin her ay düzenli olarak jandarmanın sorumluluk bölgesinde farklı yerlerde yapılarak motosiklet sürücülerinin bilinçlendirilmesinin sağlanmasının, verilen eğitimler ile meydana gelen motosikletli trafik kazalarının en aza indirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.