Kartal Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Eşsiz doğal güzelliği, birçok endemik bitki, kuş ve canlı türlerinin yaşam alanı olan Gerit Kartal Kanyonu, doğa ve trekking tutkunları, fotoğraf sanatçıları, alternatif turizmciler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Menteşe...

Kartal Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Eşsiz doğal güzelliği, birçok endemik bitki, kuş ve canlı türlerinin yaşam alanı olan Gerit Kartal Kanyonu, doğa ve trekking tutkunları, fotoğraf sanatçıları, alternatif turizmciler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Menteşe ilçesi Zeytinköy mahallesi sınırları içinde yer alan ve Akbük Koyuna çıkan Gerit Kartal Kanyonu güzel ve  eşsiz bir deneyim için ziyaretçilerini bekliyor.

Menteşe ilçesine 40 km. uzaklıktaki  Zeytinköy mahallesi sınırları içinde kalan Çatak havzasından geçerek Akbük ve Ören Havzasına uzanan yaklaşık 10 km uzunluğundaki Gerit Kartal Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor. Sadece kış aylarında girilemeyen kanyon ve çevresi birbirinden güzel endemik bitkiler, kuş ve canlı türlerinin de yaşam alanı.

Eşsiz doğal güzellikteki Kartal Kanyonu bakir yapısı ile doğa ve trekking tutkuları, fotoğraf sanatçılarının yanında şehrin gürültüsünden uzakta bir gün geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon. Kanyon ve çevresinde ilgili kurumların endemik bitkiler ve canlı türlerin korunması doğrultusunda bazı çalışmaların başlatılması planlanırken bu çalışmalar arasında Fotokapan düzenekleri ile bölgedeki canlı türlerinin hareketliliğinin takip edilmesi ve envanterinin çıkarılması, haritalandırma çalışmaları da planlanıyor.

Kartal Kanyonunun tanıtımını ise şimdilik kısa adı ZEYDER olan Yerkesik-Zeytinköy Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği ile Zeytin Muhtarlığı yapıyor. Bu amaçla ZEYDER ve Muhtarlık işbirliği ile kanyonda rehberler eşliğinde yürüyüş turları düzenlenmeye de başladı.  Organik ürünlerden oluşan Köy Kahvaltısı ile başlayan turlar muhteşem bir manzara olan Kanyonda akşam güneşinin batışının seyredilmesi ile son buluyor.

ZEYDER son olarak aralarında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Yüksel Yanmadı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Öğretim Üyesi Doç.Dr. Tolga Ural’ın da bulunduğu 12 kişilik gruba bir tanıtım yürüyüş etkinliği düzenledi. Zeytin Muhtarlığının rehberliğinde gerçekleşen yürüyüş turu kanyonun 5 km’lik kısmında gerçekleştirildi.

Kanyon ve turlar hakkında bilgi veren ZEYDER Başkanı Muharrem Kocabaş ve dernek üyelerinden Yasin Kartal, turların kış ayları dışında bundan böyle de devam edeceğini belirterek herkese Kartal Kanyonuna davet ettiler. Kocabaş ve Kartal, “ Köy sınırları içinde başlayarak Akbük koyuna kadar uzanan Kartal Kanyonu eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olmasının yanında bir çok endemik bitki, kuş ve canlı türlerinin da üreteme ve yaşam alanı. Fotoğraf sanatçıları, doğa tutkunları, trekkingciler tarafından bakir ve mükemmel bir bölge. Bu bölgenin tanıtımı ve alternatif turizme açılması için ilgili kurumlarla temaslara başladık. Bu bölgenin mutlaka turizme kazandırılması gerekir.

Biz bunların yanında muhtarlığımızla da işbirliği içinde bulunarak bölgenin tanıtımı için gezi turları düzenliyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz turlara katılanlar kanyona hayran kaldılar. Gezi ve tanıtım turlarına balından yumurtasına, zeytininden tereyağına kadar kendimiz yetiştirdiğimiz organik köy ürünlerinden oluşan köy kahvaltısı ile başlıyoruz. Gezi turlarına katılanlar bu eşsiz manzaranın içinde bir gün geçirmenin yanında bölgedeki endemik bitkiler, kuş ve canlı türlerini de görme ve tanıma şansına sahip oluyorlar. Dolu dolu geçen bir günün ardından günlük yaşamın gürültüsü ve yorgunluğunu üzerlerinden atarak evlerine dönüyorlar. Turlarda rehberlik hizmeti de veriyoruz. Kanyonda tur ve gezi düzenlemek isteyenler bütün bilgi ve rehberlik için 0 501 216 46 36 nolu telefonla irtibat kurabilirler” diyerek herkesi Kartal Kanyonuna davet ettiler.

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.