Karasu sorununa çözüm arayışı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ‘Zeytin Karasularının Bertarafı/Değerlendirilmesi’ konulu toplantı 24 Temmuz Perşembe günü (dün) Odamız Hizmet Binasında gerçekleştirildi.Zeytin karasuları ile ilgili...

Karasu sorununa çözüm arayışı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ‘Zeytin Karasularının Bertarafı/Değerlendirilmesi’ konulu toplantı 24 Temmuz Perşembe günü (dün) Odamız Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Zeytin karasuları ile ilgili sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Bilim Sanayi İl Müdürü Ahmet Bayramer ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mustafa Ercan başta olmak üzere merkez ve ilçelerden zeytin işleme temsilcileri katıldı.

MUTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantı, sektörün içinde yer alan ve önemli çalışmalara öncülük yapan üç isime plaket takdimi ile sürdü. Yatağan’da zeytin işletmeciliği yapan Atilla Totoş, Japonya’da düzenlenen Olive Japon 2014 yarışmasında Altın Madalya alma başarısı nedeni ile plaketini alırken, plaketi takdim eden isim Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici oldu. Sektörde Milas’ın önde gelen isimlerinden olan Ali Osman Menteşe ise Belçika’da düzenlenen İTQ (Uluslararası Kalite Değerlendirme Enstitüsü) tarafından altın madalyaya layık görülmüş ve aynı zamanda İtalya’da yayınlanan Flos Olei Kataloğunda yer alması nedeni ile Bilim Sanayi İl Müdürü Ahmet Bayramer’in elinden plaketini aldı. Son olarak MUTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’ın elinden plaketini alan  Selva İsmen, yine İtalya’da yayınlanan Flos Olei kataloğunda yer almıştı.

Plaketlerin takdiminin ardından bir konuşma gerçekleştiren Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Sami Salim, Zeytinyağı üretim teknolojisindeki gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gerçekleştirilen organizasyona öncülük eden isimlerden olan Cumhur Bişen, toplantının amacı ve öneminden yola çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Sektörün bir dernek adı altında birleşerek ortak akıl stratejisi uygulanması konusunda fikirlerini aktardı.

Toplantı sektörel sorunların ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından sonlandırıldı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.