“Kapımız herkese açık, alnımız ak, başımız dik”

İçişleri Bakanlığı aralarında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu 6 belediye için müfettiş görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı’nca Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili inceleme başlatılacağı yönündeki...

“Kapımız herkese açık, alnımız ak, başımız dik”

İçişleri Bakanlığı aralarında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu 6 belediye için müfettiş görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı’nca Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili inceleme başlatılacağı yönündeki haberlere cevap veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı, belediyeler konusunda düğmeye bastı. Bakanlık, aralarında Muğla Büyükşehir Belediyesi de olan toplam 6 belediyenin iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan belediyeler arasında; İstanbul'daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor.

Müfettişlerin, belediyelerin hizmet alımlarıyla ilgili iş ve işlemleri de incelendiği bildirildi.

Müfettişler, özel teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmamaları adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

“ Yasalara uygun görevimizi yapıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, basında yer alan hizmet alımlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince inceleme yapılacağı haberlerini değerlendirdi.

Başkan Gürün yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığından müfettişler rutin denetlemeler için belediyemize geliyor. Bugüne kadar da birçok denetim geçirdik. Kapımız herkese açık. Alnımız ak, başımız dik. Yasalara uygun görevimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.