Kanlarını hem vatana hem millete veriyorlar

Kanlarını ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği için vatan topraklarına veren Gaziler, insan hayatı açısından büyük önem taşıyan ve kan bağışının düştüğü zamanlarda da imdada yetişiyor. Gaziler...

Kanlarını hem vatana hem millete veriyorlar

Kanlarını ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği için vatan topraklarına veren Gaziler, insan hayatı açısından büyük önem taşıyan ve kan bağışının düştüğü zamanlarda da imdada yetişiyor. Gaziler ve yakınları, her zaman olduğu gibi 19 Eylül Gaziler Günü’nde de kan bağışına koştular.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşallik Rütbesinin 94. Yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye Harp Malulü ve Gazileri Derneği Muğla İl Temsilcisi Sezai Kanlıyer, askeri erkan ve gaziler katıldı.

Tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü ve Gazileri Derneği Muğla İl Temsilciliği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Jandarma Uzman Çavuş Metin Gülay; “Dünyanın en hassas bölgelerinin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti olarak, bu kutsal vatan toprakları üzerinde, şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunları bu kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz” dedi.

Gün boyu devam Gaziler Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Biz bu vatan için kanımızı döktük, gerektiğinde yeniden kanımızı vermeyen hazırız’ sloganıyla vatan toprakları için kanlarını döken gaziler toplum sağlığı için de Kızılay’a kan bağışında bulundular.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.