Kalkınma Planı İstişare Toplantısı yapıldı

11. Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, Denizli’de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığından gerçekleştirildi.11.Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında yedi coğrafi bölgede mahalli kamu idareleri, üniversiteler...

Kalkınma Planı İstişare Toplantısı yapıldı

11. Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, Denizli’de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığından gerçekleştirildi.

11.Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında yedi coğrafi bölgede mahalli kamu idareleri, üniversiteler ve meslek örgütlerinin katılımıyla organize edilecek toplantılardan birincisi 11.Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı Ege Bölgesindeki TR31 (İzmir), TR32 (Aydın, Denizli, Muğla), TR33 (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak), Düzey 2 İstatistiki Bölgelerinden oluşan 8 ili kapsadı. Toplantıya illerin valileri, büyükşehir belediye başkanları ve belediye başkanları, rektörleri, oda-borsa ve birlik başkanları gibi üst düzey yöneticiler katıldı.

Toplantı esnasında On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen faaliyetler, 2019-2023 yıllarını kapsayacak planda yer alacak öncelikli konular ve politikalar istişare edildi.

Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan şunları söyledi: “Ege Bölgesi’ndeki illerin kalkınma planı hedefinin netleştirilmesi ve bölgenin bakış açısının ne olması gerektiğinin belirlenmesi amacıyla bugün bu toplantıyı yapıyoruz. Kıymetli katılımcıların öncelikler hakkındaki bakış açısı, Plan’da muhakkak yer alması gerekenler ve bölgeye özgü hususların belirlenmesi Plan hazırlıkları kapsamında önem arz etmektedir. Kalkınma çok boyutlu bir hadisedir. Kalkınmanın sağlanabilmesi için gereken; öncelikli sektörlerin netleştirilmesi, bu sektörlerin eşgüdüm ve entegrasyonunun tesis edilmesi ile ileriye dönük hedeflerin belirlenmesidir. Kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının tek bir hedefe odaklanması ve hedefin sahiplenmesi halinde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bu sebeple katılımcılığı önemsiyoruz. İlkini Denizli’de gerçekleştirdiğimiz On Birinci Kalkınma Planı Bölge İstişare Toplantıları’nı bundan sonra diğer bölgelerde de gerçekleştireceğiz. Değerli katılımlarınız, görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.”

10.Kalkınma Planı döneminin sona erecek olması sebebiyle 2019-2023 yıllarını kapsayacak 11.Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar merkezi düzeyde özel ihtisas komisyonları ve istişare toplantıları düzenlendi. 81 ilde toplam 12 bin kişinin katılımıyla çalıştaylar organize edildi. Plan çalışmalarına girdi teşkil eden bu çalıştaylara vatandaşlar ve yerel paydaşlar katılım gösterdi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.