Kalaycı, ÖDP İl Başkanı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 8. Olağan İl Kongresi parti il binasında Pazar günü gerçekleştirildi.  Kongrede Hulusi Kalaycı, il başkanlığına seçildi. Daha önce 7 il yöneticisi ve 3 disiplin kurulundan oluşan...

Kalaycı, ÖDP İl Başkanı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 8. Olağan İl Kongresi parti il binasında Pazar günü gerçekleştirildi.  Kongrede Hulusi Kalaycı, il başkanlığına seçildi. Daha önce 7 il yöneticisi ve 3 disiplin kurulundan oluşan organlar Muğla'nın büyük şehir olmasıyla il yönetimine 9, il disiplin kuruluna da 5 üye seçildi. Ayrıca 12-13 Martta Ankara'da yapılacak olan Genel Olağan Konferans ve Kongreye de toplam 20 Genel Merkez Delegesi seçildi.

Emekli öğretmen ve Eğitim Sen eski başkanlarından Hulusi Kalaycı kongredeki seçimlerin ardından şunları söyledi: "Başta önceki il başkanımız İzzet Doğan  ve parti organlarında görev alan tüm arkadaşlara ve üyelerimize  teşekkür ediyorum. Göreve yeni gelen arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bizler  çalışanların yönettiği bir dünya hayal eden anlayışa sahibiz, dolayısıyla partimizi de birlikte yöneteceğiz." Dedi.

Kalaycı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "21.yüzyılın özgürlük ve demokrasi çağı olacağı propagandası eşliğinde pompalanan neoliberal kapitalizm geldiği şu noktada insanlığa barbarlık dışında bir gelecek sunmuyor. Neoliberal sömürünün yarattığı adaletsizlik, yoksulluk ve toplumsal dışlanma mali kriz içerisinde derinleşiyor. Emeğiyle geçinenlere yönelik saldırılar yoğunlaşıyor. Gençler geleceksizlikleştiriliyor. Piyasalaştırılmış toplumun tüm bağları çözülüyor.Doğa ve yaşam alanlarına saldırılar ekolojik krizi derinleştiriyor.Kapitalizm tüm çürümüşlüğü ile egemenliğini sürdürmeye çalışırken giderek daha baskıcı-otoriter ve faşizan yönetim biçimlerine yöneliyor.

Ülkemiz dünya ölçeğindeki bu kaosu gerici AK Parti rejiminin özgünlüğü içerisinde yaşıyor.En küçük bir umut ışığı dahi bırakmadan, toplumun tüm direnen kesimlerini bastırmaya, itiraz eden herkesi diz çöktürmeye yeminli bir iktidar eliyle, ülkemizin tüm ilerici, özgürlükçü birikimi yok edilmeye çalışıyor. Bu şekilde sadece bizim değil tüm toplumun geleceği teslim alınmak isteniyor.

Ülkemizin karanlığa hapsolduğu, insanlığın emperyalist saldırganlık ve onun ürettiği IŞİD barbarlığı arasına sıkıştırıldığı günümüzde ÖDP, direnişi büyütme ve devrimci demokratik bir seçeneği inşa etme hedefi doğrultusunda örgütsel ve ideolojik planda eksikliklerini tamamlayacak, önümüzdeki dönemin zorlu görevlerini bu sorumluluk bilinciyle daha etkili biçimde üstlenecektir.  “

Konuşmasında iktidar partisini de eleştiren Kalaycı şöyle konuştu: “AK Parti  toplumu dini temelde değiştirmeyi hedefleyen bir dönüşüm sürecini de başlattı.Bunun bir sonucu olarak muhafazakar yaşam örüntüsü kadın bedenine, aile ve toplumsal ilişkilere bir müdahale biçimi aldı. Kamusal alan eğitimden, sağlığa kadar her anlamda dinselleştirilmeye başlandı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen partimiz emek mücadelesini, kadın mücadelesini , doğa ve yaşam biçimi mücadelelerini önemsemekte; Cumhuriyetin kazanımlarının dahi bir bir yok edilmesinin önüne geçilmesi için, eğitimdeki dinselleşmenin  tersine laik, bilimsel demokratik eğitimin savunucusu olacağımızı; bu anlamda Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak mücadele edeceğimizi bir kez daha sizlerin aracılığıyla halkımıza duyurmak isteriz."

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.