Kadınların Yerel Yönetimlere Çağrısı Var

Muğla Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda yerel yönetimlerden istediklerini düzenledikleri eylemle duyurdu. ‘Yerel yönetimlere sözümüz var’ diyen kadınlar eylemlerinde;...

Kadınların Yerel Yönetimlere Çağrısı Var

Muğla Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda yerel yönetimlerden istediklerini düzenledikleri eylemle duyurdu. ‘Yerel yönetimlere sözümüz var’ diyen kadınlar eylemlerinde; lösemi hastası olan ve aylardır kök hücre bağışı bekleyen Öykü Arin Yazıcı’ya donör olunması için de vatandaşlara çağrıda bulundu.

Muğla Kadın Platformu üyeleri Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri eylemlerinde kadın sorunlarına vurgulayarak yerel yönetimlere seslendi. En başta kadın sığınma evleri ve kadın dayanışma merkezleri istediklerini belirten platform üyeleri; İzmir’de yaşayan, lösemi hastası ve aylardır kök hücre bağışı bekleyen 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve tüm kök hücre bağışı bekleyen hastalara umut olmak için donör olunması çağrısında bulundu. Yerel yönetimlere seslenerek taleplerini belirten Muğla Kadın Platformu üyeleri şu ifadelerde bulundu:

“Şiddete maruz kaldığımızda haklarımızın güvence altına alınacağı mekanizmalara erişimimizin sağlanmasını istiyoruz. Bunun için yerel yönetimler bir an önce kadın sığınma evleri ve kadın danışma merkezleri açmalıdır.Sokaklarında güvenle yürüyebileceğimiz kentler istiyoruz. Bunun için hava karardığında, yürümekten korkacağımız karanlık sokaklar istemiyoruz. Gece yarısından sonra da toplu taşıma araçlarını istiyoruz. Kadını eve hapseden, kadının yeri evidir anlayışı olmadan kamusal alanları erkeklerle eşit olarak kullanmak istiyoruz. Çocuk ve yaşlı- hasta bakımlarını kadının üstüne yükleyen, kadının görevi olarak gören anlayışın terk edilerek çocuk bakımı için öncelikle iş yerlerinden başlanarak mahalle kreşleri ve yaşlı bakım merkezleri istiyoruz. Yerel yönetimlerin planlama süreçlerine kadınların katılmasını istiyoruz. Belediyelerin stratejik planında ve bütçesi oluşturulurken kadına duyarlı bir bütçeleme planlamasını ve bu süreçlerin kadınların önerileriyle yürütülmesini istiyoruz.Yerel yönetimlerde istihdamın toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek yapılmasını ve karar organlarında en az yarısının kadınlardan oluşmasını istiyoruz.”

Eylemlerinin sonunda sloganlarını haykıran Muğla Kadın Platformu üyeleri, mücadelelerine devam edeceklerini vurguladılar.

Sevil Oluç

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.