“Kadına şiddete hayır!”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi, üstlerine giydikleri ‘kadına şiddete hayır’ yazılı tişörtlerle basın açıklaması...

“Kadına şiddete hayır!”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi, üstlerine giydikleri ‘kadına şiddete hayır’ yazılı tişörtlerle basın açıklaması düzenledi.

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Deniz Şarlak ve beraberindeki kadın meclisi üyelerinin yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “25 kasım kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü, Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, kadın haklarını yok sayan sistemlere karşı kadınların eylem günüdür. Kız kardeşlerimiz için yapılan eylemler, açılan pankartlar ve basın açıklamaları kimlere ulaşıyor? Hangi sonuca varıyor bilmiyoruz. Bildiğimiz 2015 yılı içinde 255 kadın öldürüldü, yüzlerce kadın fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet gördü. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için öneri ve taleplerimiz; Devletten çok acil önleyici tedbirler almasını. Meclisteki vekillerin özellikle kadınların bu konuda destek vermesini, ellerine ulaşan binlerce imzaya dikkate almasını. Polise koştuğumuzda bize sahip çıkmasını. Mahkemeye çıktığımızda Cumhuriyetimizin savcısının sesimizi duymasını, Avukatımızın yanımızda durmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddet davalarında uygulanan 'haksız tahrik indirimleri' kaldırılmalıdır. Namus cinayetleri, uluslararası hukuk açısından yargısız infaz olarak kabul edilmektedir. İlkokullardan başlayarak cinsiyete yönelik ayrımcılık konusunda eğitimler verilmelidir. Özellikle kız çocuklarının eğitimine önem verilmeli, erken evliliklerin önüne geçilmelidir. Kadınlar çalışma yaşamının dışında görülmemeli ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir. Yazılı ve görsel basına büyük görevler düşmektedir. Kadınların -Televizyon kanallarında, dizilerde kadına yönelik şiddet, aşağılama vb. konularda RTÜK yasası daha etkili olmalıdır. Kadınları ve erkekleri eğiten, öğreten, öz güven kazandıran faydalı programlara yer verilmelidir. Kadınlara yönelik her tür düzenleme kadınların ve kadın örgütlerinin görüşleri alınarak yapılmalıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının talepleri karşılanmalı, çalışmalarına destek verilmelidir. Bizler artık kadına yönelik şiddeti değil, kadını üretkenliğini, kadının sevgisini, merhametini, başarılarını konuşmak istiyoruz”

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.