Kadın Girişimciler kredilerini aldı

Muğla’da kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla Mikro Kredi Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından Muğlalı 29 kadın girişimciye toplam 87 bin 500 TL kredi dağıtıldı.Mikro Kredi Aydın Bölge Müdürlüğü’nün Güney...

Kadın Girişimciler kredilerini aldı

Muğla’da kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla Mikro Kredi Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından Muğlalı 29 kadın girişimciye toplam 87 bin 500 TL kredi dağıtıldı.

Mikro Kredi Aydın Bölge Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya sunduğu ‘Bir iş kurmak, bir hayata dokunmak’ projesinin tanıtımı yapılırken, 29 girişimci kadına da 87 bin 500 TL mikro kredi dağıtımı yapıldı. Valilik Özer Türk salonunda gerçekleştirilen mikro kredi dağıtım törenine vali Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, AK Parti önceki dönem milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu ve mikro kredi alacak girişimci kadınlar katıldı.

GEKA’ya sunulan proje hakkında sunum yapılırken, bölgede 3 bin girişimci kadına ulaşılmasının hedeflendiği açıklandı. Proje kapsamında iş geliştirme, satış artırma, müşteri kazanma ve tutundurma, markalaşma ve marka yönetimi, liderlik ve yöneticilik gibi konularda 90 günlük bir eğitim öngörülüyor.

Törende konuşan TGMP Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, 2009 yılından bu yana 150 bin TL kaynak ile başladıkları mikro kredi dağıtımında bugüne kadar 2 bir 12 bayanı mikro krediden faydalandırdıklarını söyledi. Plivneli, “5 yılda toplam dağıttığımız kredi tutarı 4 milyon 500 bin TL. Dağıtılan kredilerin tamamı geri dönüşümü sağlandı. Şu anda Bin 052 ihtiyaç sahibi mikro krediden yararlanıyor. Bugün 29 girişimci kadına toplam 87 bin 500 TL mikro kredi dağıtımı yapacağız” dedi.

Vali Amir Çiçek, mikro kredi dağıtım alanının tüm Muğla geneline yayılması için çalışacaklarını belirtti. Vali Çiçek, “Kullanılan kredilerin tamamının geri dönmesi sevindirici. Mkiro kredi kullanımı bir kartopu gibi büyüyerek bugünlere kadar geldi. Mikro kredi kullanan hanımlar kendi becerilerine, maharetlerine ve çalışma azmine göre iş kurarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Muğlalı hanımlarımız becerikli ve bu becerilerini ekonomiye katkı olarak sunuyor” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.