Kadın Destek Programı başladı

Kırsal alandaki kadınların güçlendirilmesini amaçlayan Kadın Destek Programı’nın Datça ilçesi Mesudiye köyünde Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı hayata geçirildi. Bu doğrultuda düzenlenen kursları başarı ile bitiren...

Kadın Destek Programı başladı

Kırsal alandaki kadınların güçlendirilmesini amaçlayan Kadın Destek Programı’nın Datça ilçesi Mesudiye köyünde Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı hayata geçirildi. Bu doğrultuda düzenlenen kursları başarı ile bitiren kadınlara sertifikaları verildi.

Mesudiye köyünde Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Eylem Planı çerçevesinde AÇEV tarafından başlatılan çalışmayla kadınlarımızın toplum içindeki konumlarının güçlendirilmesi, maddi destek ve kendine güven duygularının geliştirilmesi amaçlanıyor.

İlçe Müdürlüğü elemanlarından Mühendis Fatma Özmen ve Tekniker Betül Akbaş tarafından verilen 10 haftalık kursa 25 kadın kursiyer katıldı. Kursta katılımcılara “Çocuk bakımı sağlığı ve beslenmesi, çocukla iletişim ve davranışları izleme, sağlıklı yaşam, kadın sağlığı, kadın-erkek eşitliği, kadın hakları, sağlıklı gebelik ve çevre gibi konular yanında iyotlu tuz kullanımı, gıda muhafaza, organik ev yapımı tarım ilaçları ile zeytinyağında kalite gibi konularda da eğitimler verildi.

Yapılan sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan Datça İlçe Müdürü Murat Durmaz “Müdürlük olarak teknik elemanlarımızca başlatılan çalışmalar tamamlandı. Bu çalışma ile kadınlarımızın yaşama dair bilgi ve becerilerini desteklemek, kendileri, aileleri ve köyleri için yapabileceklerini kendilerine göstermeyi hedefledik.” Dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici de “Bugün burada böyle bir işbirliği ile yapılan Bakanlığımız Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfınca ortaklaşa başlatılan ve teknik elemanlarımızca sürdürülen çalışmaların büyük ilgi gördüğünü müşahade ettik. İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Törende söz alan Datça Kaymakamı Hamdi Üncü ise” Bugün ilçemizde çok güzel bir projenin çalışma sonucunu görmek için buradayız. Dere Tepe Eğitim. Bu proje ile zaman ve mekan aranmaksızın, her zaman ve her yerde bu tür eğitimin yapılabileceği öngörülmektedir. Şimdiye kadar bu çalışmaya yaklaşık 2000 kişinin katılım gösterdiğini söyleyebilirim. Kadınlarımız böyle kurslarla kendilerini daha mutlu ve güvenli hissedeceklerdir. Bu nedenle bu tür kursların önemli olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

Kurs sonucunda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde kursiyerlere sertifikaları Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yeşilkaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet İdar, Datça İlçe Müdürü Murat Durmaz, Marmaris İlçe Müdürü Nazif Çiftçi tarafından verildi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.