Kadın Çiftçiler eğitimlerini tamamladı

Kapasite Geliştirme Eğitimi’ne katılan kadın çiftçiler eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Kadın çiftçilere sertifikaları 5 Aralık Dünya Toprak Günü nedeniyle düzenlenen bir törenle verildi.Marmaris’te...

Kadın Çiftçiler eğitimlerini tamamladı

Kapasite Geliştirme Eğitimi’ne katılan kadın çiftçiler eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Kadın çiftçilere sertifikaları 5 Aralık Dünya Toprak Günü nedeniyle düzenlenen bir törenle verildi.

Marmaris’te bir otelde düzenlenen sertifika törenine Vali Amir Çiçek’in yanı sıra eşi Hülya Çiçek hanımefendi, Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Gürcan Özdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Hüseyin Erkek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Siyasi parti temsilcileri, kadın çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe Tarım Müdürlüklerinin ilçelerin ürünlerini sergiledikleri standların gezilmesi ve ürünler hakkında bilgilendirme yapılması ile başlayan program toplantı salonunda devam etti.

Programda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü eğitim yayım faaliyetleri kapsamında 3638 kadın çiftçiye çeşitli kurs ve eğitimler verilerek, kadın çiftçilerin tarımda daha aktif ve verimli olmalarının hedeflendiği belirtildi.

Toprağın insan hayatı için önemine dikkat çeken Vali Çiçek, “Bizden sonra gelecek nesillerin toprağı ekip biçerek ürün elde etmesi için toprağımızı korumamız gerekiyor. Toprağımızı seveceğiz. Toprağın verimini düşürmemek için bilinçli olmalı ve çağdaş tarım metotlarını kullanmalıyız. Devletimiz bu konuda özellikle kadın çiftçilerimizi destekliyor. Kadın çiftçilerimiz özveriyle toprağı işleyerek ürün elde ediyorlar. Beyler de bu konuda eşlerini desteklemeli. Tarım alanlarımızın yok olmaması için tüm ilçelerimizde hassasiyetle çalışıyoruz. Tarım alanlarını korumak için kanunlar çerçevesinde en katı kuralları uyguluyoruz” dedi.

Vali Çiçek, Muğla’da toprak ile ilgili farkındalığın artmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Muğla’nın tüm ilçelerinde üretken, çalışkan, ürününü en iyi şekilde yetiştiren, aile değerlerine önem veren hanımlarımızı, beylerimizi gördükçe mutlu oluyoruz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sizlere yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Toprak devletin hazinesidir. O hazineyi korumalı ve en iyi şekilde kullanmalıyız. Bu vesileyle özellikle çiftçi kadınlarımıza teşekkür ediyorum ve 5 Aralık Dünya Toprak Gününü kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Toprağın teknolojik usullerle yapay olarak üretilmesi mümkün olmadığı gibi kaybedilmesi durumunda yerine ikame edilecek başka bir kaynak yoktur. Toprak yaşayan bir canlı varlık ve hayat kaynağıdır. Tüm canlıların yaşam kaynağı olan topraklarımızı yok etmeden ve kirletmeden gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir.”

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları Vali Amir Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.