Jandarma’dan servis şoförlerine seminer

Muğla Valiliği tarafından yürütülen trafikte sorumluluk hareketi kapsamında “İyi Dersler Şoför Amca” projesi çerçevesinde taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan okul servis sürücülerine Menteşe...

Jandarma’dan servis şoförlerine seminer

Muğla Valiliği tarafından yürütülen trafikte sorumluluk hareketi kapsamında “İyi Dersler Şoför Amca” projesi çerçevesinde taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan okul servis sürücülerine Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından seminer verildi.

Muğla Şoförler Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Selahattin Özenli, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Koçyiğit, Jandarma Trafik Şube Müdürü Jandarma Yüzbaşı Aydoğan Karasu, Taşımalı Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Soner Kaya, Muğla Şoförler Odası Başkanı Halil Bozyer ve servis sürücüleri katıldı.

“İyi Dersler Şoför Amca” projesindeki amacın taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımalığı yapan şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konusunda bilgi ve becerilerini arttırarak, şoförlerin kapasitesini geliştirmek olduğu kaydedildi.

Seminerde servis kazalarına değinen Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi personeli daha sonra okul servis sürücülerini direksiyon başında cep telefonu kullanılmaması, aşırı hız yapılmaması, taşımacılık yaptıkları araçlarda her koltukta bulunması zorunlu olan emniyet kemerinin çocuklar tarafından takılması gerektiği ve bu alışkanlığın çocuklara kazandırılması ve Okul Servis Araçları Hizmetleri Yönetmeliği konusunda bilgi verdi.

Ayrıca servislerde disiplinin sağlanması konusunda da bilgiler veren trafik timi personeli, servislerde disiplini sağlamak servis şoförünün kendi elinde olan bir şeydir. Çocuklarla iletişimde en önemli unsurlardan birisi, siz çocuklara nasıl davranırsanız onlar da size o şekilde davranırlar. Çocukları büyük insan gibi dinlememiz gerekmektedir” vurgusu yapıldı.

Seminerin ardından Jandarma Trafik Timleri tarafından servis şoförlerine uygulamalı olarak servis içerisinde yapılması gereken hareket tarzları gösterildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, proje kapsamında Muğla ili genelinde Jandarma Sorumluluk Bölgesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde 772 okul servis şoförüne ve 7 bin 800 öğrenciye eğitim verildiğini, 2015-2016 yılı içerisinde bu eğitimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.