Jandarmada, “Komşuna Sahip Çık” bilgilendirmesi

Yatağan Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk sahasındaki evden ve işyerinden hırsızlıkları azaltmak için hazırladığı “Komşuna Sahip Çık” projesinin tanıtımı, ilçeye bağlı Madenler Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşların...

Jandarmada, “Komşuna Sahip Çık” bilgilendirmesi

Yatağan Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk sahasındaki evden ve işyerinden hırsızlıkları azaltmak için hazırladığı “Komşuna Sahip Çık” projesinin tanıtımı, ilçeye bağlı Madenler Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği toplantıda, projenin içeriği beğeni topladı.

Yatağan Jandarma Komutanlığı’nın hazırladığı “Komşuna Sahip Çık” projesi kapsamında, Madenler Mahallesi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Hırsızlık olaylarını önleme amacıyla bölgedeki güvenlik duygusunu, emniyeti ve yerel paylaşımı artırmak, ihtiyatlı olmayı teşvik etmek, suçu önlemek, yersiz suç korkusunu azaltmak, “kır-gir-çal” türündeki hırsızlıkları önlemek ve faillerini yakalamak amacıyla hazırlanan projenin tanıtımına, mahalledeki kadınlar da katıldı.

Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Şarman tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, projeyle birlikte, giderek birbirinden uzaklaşmaya ve yabancılaşmaya başlamasına rağmen kültürümüze yabancı olmayan fakat günümüzde azalan komşuluk ilişkilerini tekrar canlandırmak istediklerini söyledi.

Şarman, jandarma sorumluluk alanında son 5 yılda 145 evden ve işyerinden hırsızlık olayı yaşandığının altını çizerek, proje kapsamında Madenler, Bozarmut, Kafacakaplancık, Turgut, Yeşilbağcılar, Eskihisar, Bencik, Bozüyük ve Gökpınar mahallelerinde uygulamalar gerçekleştireceklerini belirtti.

Vatandaşları, evdeki ve işyerindeki eşyaları, sadece ultraviyole ışıkla görülebilen kalemlerle işaretlemeleri tavsiyesinde bulunan Şarman, şu konularda uyardı:

“Yapılan araştırmalar sonucunda, hırsızların, evlere en çok kapılardan girdiği, eve girdikleri yerden çıktıkları ve çok risk almadan, yakınlarındaki değerli eşyaları toplayıp kaçtıkları gözlemlenmiştir. Hırsızlar önceden keşif etmedikleri bir yere girerek, kendilerini tehlikeye atmazlar. Dolayısıyla evinize veya işyerinize giren hırsız daha önce mekanı keşfedici çalışma çok büyük ihtimalle yapmıştır. Eğer hırsız bu keşif sırasında, elinden kolayca çıkarabileceği, taşıması kolay ,maddi değeri yüksek eşyalar tespit ettiyse, evinize veya iş yerinize girme hazırlığına başlayacaktır. Öncelikle değerli eşyalarınızın ortalıkta olmamasına dikkat etmeli, özellikle eve tanımadığınız kişileri alırken (kurye, teslimatçı, tamirci) laptop, anahtarlar, ziynet eşyalarınızı özellikle ortadan kaldırmalısınız. Tanımadığınız insanları almamalı, kapıyı kim o demeden açmamalısınız. Bazı hırsızlar keşif amacıyla tamirci elektrikçi vs. kılığına girip binaya girmeye çalışabilir. Böyle insanlardan esnaf ve sanatkârlar birliği kartını göstermesini isteyebilirsiniz. Pencereye çelik kafes, çelik kapı gibi önlemler hırsızın risk almasını gerektirecek (gürültü gibi) önlemler olduğu için kullanımı işinizi kolaylaştırır. Evde evcil hayvan beslemek, özellikle köpek, hırsızları korkutucu bir önlemdir. İşyerinizden çıkarken bazı ışıkların açık bırakılması da hırsızları caydırıcı bir önlem olabilir.”

Kadın jandarma personeli tarafından da mahalledeki kadınlar için gerçekleştirilen tanıtım, vatandaşların beğenisini topladı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.