Jandarma gece gündüz uyumadı

9 günlük bayram tatili boyunca vatandaşların huzur ve güven ortamında bayramlarını ve tatillerini geçirmeleri için güvenlik güçleri gece gündüz hiç uyumadan görev yaptılar. Bu çerçevede, Muğla İl Jandarma Komutanlığı...

Jandarma gece gündüz uyumadı

9 günlük bayram tatili boyunca vatandaşların huzur ve güven ortamında bayramlarını ve tatillerini geçirmeleri için güvenlik güçleri gece gündüz hiç uyumadan görev yaptılar. Bu çerçevede, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik timleri sorumluluk bölgesinde ölümlü/yaralanmalı kazaları engellemek veya en aza indirmek amacı ile; İlçe J.K.lıkları bünyesinde konuşlu Jandarma Trafik Timleri, Asayiş ve Motosikletli Asayiş Timleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde kazaların yoğun olduğu yerlerde ve hız yapmaya müsait yol güzergahlarında trafik güvenliği tedbirleri alınarak görünürlük artırıldı, sürücülerin trafik kurallarına uymaları, aşırı hız yapmamaları, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmamaları, sakin ve sabırlı olmaları yönünde ikaz ve bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca; denetim ve kontroller esnasında 3 – 17 yaş arasındaki çocuklara “Trafik Dedektifleri Görev Başına” konulu broşürler dağıtıldı, sürücülerin ve vatandaşların yoğun olduğu yol kesimlerine trafik kurallarına uyulmasına dikkat çekmek amacıyla trafik ile ilgili sloganlar ( Heyy! Büyükler Trafik Kurallarına Uyun, Biz Çocuklara Örnek Olun / Frene Değil, Kurala Güven / Hızını Azalt, Ömrünü Uzat/ Uyulan Her Kural, Sizi Hayata Bağlar / Trafik Kurallarına Uyalım, Hayatı Paylaşalım) yazılı pankartlar da asıldı.

Havadan da denetim yapıldı

Tatil boyunca karadan yapılan denetimlerin yanında drone ile havadan da denetimler gerçekleştirildi. Trafik yoğunluğu beklenen ve kural ihlallerinin yapıldığı değerlendirilen noktalarda “Drone” ile uygulama yapılarak, sürücüler üzerinde “Gerçek ve Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” nun geliştirilmesi amacı ile denetim ve kontroller yapıldı.

Öte yandan tatil süresince “trafik kuralları” konulu toplu kısa mesajlar gönderilirken, hız yapmaya müsait olan (7) ayrı noktaya Model Trafik Araçları konuldu. Denetimler boyunca sürücü ve vatandaşlara şeker ve kolonya ikramında bulunuldu.

Jandarma ve polis birlikte çalıştı

Uzun süren tatil boyunca Jandarma ekipleri Polis ekipleri ile birlikte ortak görev de yaparken, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri ile birlikte 18 - 19 ve 25 - 26 Ağustos 2018 tarihlerinde 11 ayrı noktada toplam 44 saat müşterek trafik denetim ve kontrol görevi icra edildi.

Muğla’da güvenlik güçlerinin bu sıkı denetimleri vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, jandarmanın güler yüzü de vatandaşlara gösterildi ve tedbirlerin vatandaşların can ve mal kaybını önlemek için alındığı algısı oluşturuldu.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.