Jandarma Bot Timi görevde

Ortaca ilçesinde aktif hale getirilen Jandarma Bot Timi, Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü’nde kaçak balık avcılık ve asayiş olayları ile mücadele edecek.Dalyan Kanalı’nda konuşturulan Ortaca İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığına...

Jandarma Bot Timi görevde

Ortaca ilçesinde aktif hale getirilen Jandarma Bot Timi, Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü’nde kaçak balık avcılık ve asayiş olayları ile mücadele edecek.

Dalyan Kanalı’nda konuşturulan Ortaca İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığına bağlı Dalyan Jandarma Bot Timi için Japonya’dan İthal edilen sınıfları arasında en güçlü motorlar arasında Gösterilen “Honda” Motorundan 250 Beygirlik gücünde iki adet motor ile güçlendirildi. Türkiye’de bir ilk olarak getirilen Motorlar Jandarma Bot Timi Botu’na takıldı. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Bot Timi; eksik ekipman nedeni ile yeterince görev yapamıyordu. İki yeni motorun gelmesi ile birlikte botun tüm modernizasyonu yapılıp, yeni turizm sezon başlamadan önce gerekli önemlerin alındığı; yapılan gösteri ile tanıtıldı.

Yapılan gösteride; Bot Timi gelen bir ihbarı değerlendirip, koordineli bir şekilde binalarından çıkarak Botlarına binip gerekli önlemlerini aldıktan sonra kanala açıldı. Bot Timi yeni motorları sayesinde 120 kilometre hıza ulaşabildiği eğitimli ekibi sayesinde göl ve kanal içerisinde her hangi bir olumsuz olay karşısında 250 beygirlik 4 zamanlı, 6 silindirli ve 6 vitele tipi motor ile 24 saat görev başında olacakları bildirildi.

Ortaca Jandarma Garnizon Komutanlığı, her zaman her yerde olduğu gibi, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı’nda da suç ve suçlularla mücadele azim ve karalılığı ile çalıştığını bir kez daha göstermiş oldu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.