İstiklal Marşı’nı İşaret Diliyle okudular

Yatağan Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yılsonu sergisi açıldı. Açılışta Müzik öğretmeni Özkan Kırıkoğlu ile bir grup Bayan’ın İstiklal Marşını işaret diliyle söylemesi herkesi duygulandırdı.Yatağan...

İstiklal Marşı’nı İşaret Diliyle okudular

Yatağan Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yılsonu sergisi açıldı. Açılışta Müzik öğretmeni Özkan Kırıkoğlu ile bir grup Bayan’ın İstiklal Marşını işaret diliyle söylemesi herkesi duygulandırdı.

Yatağan Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yıl sonu sergisi açıldı. Açılış Törenine Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Hasan haşmet Işık, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz, Daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Bu sırada bir grup Bayan’ın İstiklal Marşını işaret diliyle söylemesi herkesi duygulandırdı. Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, yaptığı konuşmada; ‘Yayağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü örgün ve yaygın eğitimde çok önemli çalışmalar yapıyor. Özellikle okuma yazma eğitimlerinde çok başarılı çalışmaları var bunları takip ediyoruz. Bir ülkenin kalkınmasında eğitim çok önemlidir. Ayrıca bir grup Bayan’ın İstiklal Marşını işaret diliyle söylemesi bizleri çok memnun etti.”dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Halk eğitimi merkezi, hayat boyu öğrenmenin gerekliliğini yerine getiren; her yaş ve her eğitim düzeyindeki vatandaşlarımızın ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini sağlayan bir yaygın eğitim kurumudur.

Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat boyu öğrenme ve eğitim merkezi olan Halk Eğitimi Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir.

Modern çağın getirdiği değişim ve teknolojik yenilikler, insanlarımız üzerinde etkili olmaktadır. Bunun sonucu olarak yeni ihtiyaçlar ve istekler karşısında insanlar ya psikolojik danışmanlık hizmetlerine yada kişisel gelişim merkezlerine ihtiyaç duymaktadır. İşte bu noktada; Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlarımızın taleplerini planlı, programlı bir şekilde hayata geçiriyor; İnsanımızı pasif tüketicilikten, aktif üretici konumuna getirerek, bir iş yerinde çalışabilecek veya kendi işini kurabilecek bilgi ve becerileri kazandırıyor.

Geçmiş yılarda Halk eğitim merkezleri denilince insanların aklına sadece dikiş nakış kurslarının olduğu yerler gelirdi. Ancak bugün Halk eğitim merkezlerimiz örgün eğitim dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir.Halk eğitim merkezleri, ismini bilemediğimiz bir birbirinden farklı 3333 adet farklı programlarda kurslar ve meslekler sunuyor. Bu kurslara katılan ve kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize uluslararası geçerliliğe sahip belgeler verilmektedir.

2017-2018 eğitim öğretim yılında merkezimizde; 91 genel, 61 Mesleki ve Teknik, 22 Okuma Yazma Kursu olmak üzere toplam 174 kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza 2473 kadın, 2682 erkek toplam 5155 kursiyer katılmış ve 3880 kursiyerimiz belge almıştır.

Sayın Cumhur Başkanımız ve eşleri sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okur-yazarlık seferberliği kapsamında son üç aylık dönemde 12 okuma yazma kursu açılmış ve 77 kursiyerimiz bu kurslara katılmıştır.

Yine 2017-2018 Eğitim öğretim yılında 2258 öğrencimize bağımlılıkla mücadele eğitimi, 214 öğrenci servis sürücüsüne nitelikli sürücü eğitimi ve 51 öğrenci servis aracı rehber personeline nitelikli rehber personel eğitimi verilmiştir. Biz inanıyoruz ki devletin bu değerli kurumları; insanlara, insanlığa hizmet etmek için vardır. İnsanlığa hizmet etmek ise bir ideal bir hedeftir.

Bütün bu çalışmalarımızda bize her türlü desteği veren, başta sayın kaymakamımıza, işbirliği yaptığımız kamu kurum ve kuruluşlarımıza, mesai arkadaşlarıma ve kursiyerlerimize teşekkür ediyor, bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum’.

Törende kurslara katılanlara belgeleri verildi, ASFAD Halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra serginin açılışı yapıldı. Kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru ilgiyle izlendi. Törenler yapılan yöresel yemek ikramlarıyla sona erdi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.