İstihdam rekoru kırıldı

Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’nde tarihi bir rekor kırıldığını, özellikle 2010 yılında yıllık 10...

İstihdam rekoru kırıldı

Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’nde tarihi bir rekor kırıldığını, özellikle 2010 yılında yıllık 10 bin olan kadın istihdam sayısının 2017 yılında 357 bine çıktığını açıkladı.

Muğla İl İstihdam Kurulu toplantısı Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2018 yılı talepleri değerlendirilirken, talepler doğrultusunda Muğla’ya bütçe aktarımı yapılacak.

Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “2017 yılını çalışma hayatımız açısından istihdam seferberliğimizin verileri ve sonuçları itibariyle değerlendirdiğimizde tarihi bir rekoru kırdığımızı çok rahatlıkla ifade edebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 1,5 milyonu artı istihdamı hedef alan bir seferberlik başlatıldı. Bu seferberliğe tüm illerimiz ki Muğla bu işin öncü ve lider illerinden birisi olmuştur. Tüm çevreleri ile işvereni ile işçisi ile odaları ile kamu kurum kuruluşları ve sivil toplumu ile etki ve katkı vermiştir. Neticesinde 1,5 milyonu aşan istihdamı gerçekleştirdik. Ama biz İş-Kur Genel Müdürü sıfatı ile şunu ifade etmeliyim, İş-Kur 70 yılı aşan tarihinde ilk defa İş-Kur kanalıyla işe yerleştirme sayısını 1 milyonun üzerine çıkarmıştır. 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamını biz bu yıl gerçekleştirdik. Bütün bunlar hakikaten milletimizin istediğinde, tek yürek olduğunda aynı hedefe kilitlendiğinde neleri yapabileceğinin en bariz göstergesidir” dedi.

Turizmcilere teşvik artarak devam edecek

Turizm bölgelerindeki turizm işletmelerine yönelik geçen yıl başlayan teşviklerin bu yıl da artarak devam edeceğinin altını çizen İş-Kur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Turizm bölgesi olan illerimiz açısından teşviklerimiz artarak devam edecek. Geçen sene olan teşviklerimizin gerisinde olan hiçbir teşvikimiz yok. Turizm sektöründe de yetişmiş nitelikli eleman bulma ve özellikle iş gücünün bizden talep ettiği elemanı bulmakta tüm illerimizde zorluk çektiğimiz gibi aslında Muğla’mızda da bu zorluğu çekiyoruz. Bu yıl ilk defa özellikle işbaşı eğitim programlarına yönelik bütçemizi tarihi biri seviyede bir kaynağı Muğla’mıza aktarmış olduk. Hizmet sektörümüz, turizmimiz bu imkanlardan istifade etmiş olacak. ” diye konuştu.(İHA)

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.