“İşsizliği yaratanlar, kalkmışlar iş vadediyorlar”

CHP Yatağan Belediye Başkan Adayı Halil Arslan’ın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki vatandaş buluşma toplantısında konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Son 1 yılda 1 milyon 100 bin işsiz sayısı arttı. Türkiye’deki...

“İşsizliği yaratanlar, kalkmışlar iş vadediyorlar”

CHP Yatağan Belediye Başkan Adayı Halil Arslan’ın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki vatandaş buluşma toplantısında konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Son 1 yılda 1 milyon 100 bin işsiz sayısı arttı. Türkiye’deki işsizlik oranları yüzde 13 oldu. İşsizliği yaratanlar kalkmışlar iş vadediyorlar. Şimdiye kadar neredeydiniz? Niye iş sahalarını sattınız, niye yeni iş sahaları oluşturmadınız?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yatağan Belediye Başkan Adayı Halil Arslan, Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda, mahalle sakinleriyle buluştu.

Arslan’a, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, İYİ Parti İlçe Başkanı Sadet Kocasarı, belediye meclisi üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

“Biz kimsenin umutlarını sömürmüyoruz”

Burada konuşan Arslan, seçime artık çok kısa bir süre kaldığını belirterek, bugüne kadar kendisine gösterilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.

Arslan, Yatağan’ı hak ettiği şekilde yöneterek yaşanabilir bir kent haline getireceklerini kaydederek, “Yatağan Belediyesi’ni hep beraber yöneteceğiz. Bundan sonra ‘ben biliyorum’ yok. Herkes yönetime katılacak. Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir belediye vadediyorum. Yatağan Belediyesi, ayrım yapmaksızın herkese hizmet eden bir belediye olacak” dedi.

Yatağanlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye vadeden Arslan, “Yatağan Belediyesi, yeni iş olanakları sağlayacak. Biz, kimsenin umutlarını sömürmüyoruz. Başkaları gibi de kimseye de umut vermiyoruz. Bazı kişiler, 2 bin kişiye iş sözü vermişler. Bugün Türkiye’deki işsizlik rakamlarını çok iyi biliyoruz. Yatağan Belediyesi’ne, hastaneye, yüksekokula 500’er kişilik listeler belirlenmiş, yeni iş vaadiyle. Peki o kişi, o 2 bin kişiyi işe alabilmek için hastanedeki ve belediyedeki arkadaşları sürgüne mi gönderecek? Biz işimizi kendimiz yaratacağız. Biz üreten bir belediye olacağız. Üretirken de kendi çocuklarımıza iş olanağı sağlayacağız. Umut taciri değiliz” diye konuştu.

“Son zamanlarda iktidarın dili biraz daha seviyesizleşti”

31 Mart seçimlerinin, yarınlara bir umut ve vatandaşı patates-soğan kuyruğuna sokan iktidara bir ders seçimleri olacağının altını çizen Milletvekili Süleyman Girgin, “Son zamanlarda iktidarın dili biraz daha seviyesizleşti. Kendilerine oy vermeyenler hain, terörist, illet, zillet ve adi oldu. Bu dile, mutlaka bir yanıtınız olacak. Biz onların üslubunu kullanmayacağız. Bu iktidara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Biz çiftçiden, işçiden, kapanan kepenklerden bahsediyoruz ama siyasi iktidar bunlardan hiç bahsetmiyor. Hayvancılığı geliştireceğiz, çiftçinin derdine ilaç olacağız, pahalılığı önleyeceğiz ve işsizliği azaltacağız demiyorlar, beka sorunu var diyorlar. Muğla, Aydın, İzmir gibi birçok şehri CHP yönetiyor, bu şehirlerde bekayla ilgili bir sorun gördünüz mü?” dedi.

“İşsizliği yaratanlar kalkmışlar iş vadediyorlar”

Girgin, Karaçulha Halinden kilogramı 4,5 liraya çıkan domatesin İstanbul’da 3 liraya satıldığını ve bugüne kadar devletin farktan dolayı 8 milyon lira zarara uğradığını ve bu zararın bedelini halkın ödediğini vurgulayarak, “Yatağan Termik Santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmemesi için 467 gün şanlı bir direniş sergilendi. Nihayetinde satıldı. O günden bu yana Yatağan’da kepenk kapatan esnaf sayısında ciddi bir artış var. Eskiden Yatağan’da boş dükkan bulunamıyordu. Şimdi esnaf bulunamıyor. Bu ülkenin fabrikaları ve madenleri satılırken kılını kıpırdatmayanlar, kalkmış kapı kapı gezip vatandaşlarımıza iş vaadinde bulunuyorlarmış. Hadi oradan. Son 1 yılda 1 milyon 100 bin işsiz sayısı arttı. Türkiye’deki işsizlik oranları yüzde 13 oldu. İşsizliği yaratanlar kalkmışlar iş vadediyorlar. Şimdiye kadar neredeydiniz? Niye iş sahalarını sattınız, niye yeni iş sahaları oluşturmadınız?”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.