“İspanya ile işbirliği yapabiliriz”

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi İspanya Heyeti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Gürün, İspanya ile ekolojik, alternatif turizm ve yenilenebilir enerji alanlarından işbirliği...

“İspanya ile işbirliği yapabiliriz”

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi İspanya Heyeti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Gürün, İspanya ile ekolojik, alternatif turizm ve yenilenebilir enerji alanlarından işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilen, Valiliklerde Avrupa Birliği İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden Muğla'ya gelen Avrupa Birliği İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres, IPEX Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Dış Tanıtma Enstitü Müdürü Angel Prieto Sotos, Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero ve İl Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin sancılı bir süreç olduğunu, birçok ülkenin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediği halde sürecin uzatıldığını söyledi. Başkan Gürün; “ Avrupa Birliği Bakanlığı’nın projesi ile İspanya’nın Castilla La Mancha bölgesinden misafirlerimiz Muğlamızı ziyaret ediyor. Avrupa Birliği sürecinde bu tür faaliyetler ülkelerin, şehirlerin birbirini tanımasını, yerel yönetimlerde, kültürel faaliyetlerde, turizmde ve ekonomik alanda işbirliği yapılmasını sağlıyor. Muğla ve Castilla La Mancha bölgesi arasında ekolojik, alternatif turizm, yenilenebilir enerji, tarım gibi geniş bir alanda işbirliği yapabiliriz. İspanya’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklediğini biliyorum ve iki Akdeniz ülkesi olarak ortak özelliklerimiz var. İnsanlarımızın birbirini tanıması halinde birbirimizi daha yakın hissedeceğiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ziyaretleri için İspanyol heyete ve Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’e teşekkür etti ve misafirlerine Muğla’yı hatırlatacak hediyeler verdi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.