“İslamiyet’te ayrımcılık olmaz”

Menteşe Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Vali Amir Çiçek, anlamlı bir mesaj vererek; “ Sevgi ve hoşgörü Müslüman’da olması gerekendir. İslamiyet’te ayrımcılık olmaz”dedi.Muğla...

“İslamiyet’te ayrımcılık olmaz”

Menteşe Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Vali Amir Çiçek, anlamlı bir mesaj vererek; “ Sevgi ve hoşgörü Müslüman’da olması gerekendir. İslamiyet’te ayrımcılık olmaz”dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında hazırlanan etkinliğe katıldı.

Okulun öğretmenlerinden Ali İhsan Dural’ın Kur’an-ı Kerim tilavetini yapmasının ardından öğrenciler tarafından ilahiler seslendirildi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Muğla genelinde ilçe müftülükleri, imam hatip liseleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından Kutlu Doğum Haftası’nın özgün bir şekilde kutlandığını söyleyen Vali Çiçek, İslamiyet’in sadece dilde kalmaması yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl Kutlu Doğum Haftası’nda tema belirlediğini hatırlatan Vali Çiçek, “Bu yıl tema olarak ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ olarak belirlendi. Toplum olarak huzuru başka yerde aramayalım. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden hep birlikte yaşarsak o zaman İslam’ı tam anlamıyla yaşamış oluruz. İslamiyet’te ayrımcılık olmaz. Sevgi ve hoşgörü gibi değerlere sahip çıkarak yaşantımızı güzelleştirmeliyiz” diye konuştu.

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, dua etti. Etkinlikte Vali Çiçek’in yanı sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yer aldı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.