Işık: Hepimiz engelli olabiliriz

Yatağan’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla 250 engelli ve ailelerinin katıldığı etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı H. Haşmet Işık etkinlikte yaptığı konuşmada; “ Hepimiz birer engelli adayıyız, onlara acıyarak...

Işık: Hepimiz engelli olabiliriz

Yatağan’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla 250 engelli ve ailelerinin katıldığı etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı H. Haşmet Işık etkinlikte yaptığı konuşmada; “ Hepimiz birer engelli adayıyız, onlara acıyarak değil şefkatle sevgiyle yaklaşmalıyız.”dedi.

Yatağan Kaymakamlığı Özel Egemen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yatağan Belediyesi iş birliği ile ‘Engelsiz Bir hayat İçin Bir Adım At’ adı altında düzenlenen etkinlik, belediye önünden yürüyüşle başladı. Etkinliğe katılan 150’si öğrenci 250 engelliye Yatağan Belediyesi tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı. Atatürk Caddesinden yaya olarak anıta kadar yüründü. Burada Saygı Duruşu yapıladı İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu. Etkinlik daha sonra Yatağan belediyesi Sinema Salonunda devam etti. Buradaki programa Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, İlçe Spor Müdürü Kamuran Adalı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kaan Kutlu, AK Parti, CHP Vatan Partisi İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, Yatağan Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Batuhan Bozdağlıoğlu, engelliler yakınları katıldı.

Yapılan sunumların ardından konuşan Yatağan Kaymakamlığı Özel Egemen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşe Demiralay Akarçay; “ Bizler engelli vatandaşlarımızın mutlu olmaları hayata sarılmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımız normal hayatını sürdürmesi için vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Herkese engelsiz bir yaşam diyoruz.” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı H. Haşmet Işık da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hepimiz birer engelli adayıyız, yarın ne olacağını kimse bilmiyor, onlara acıyarak değil şefkatle sevgiyle yaklaşmalıyız. Öğretmen sevgisi, anne - aile sevgisi, çok önemli. Biz Yatağan Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızdan gelen talepleri koşulsuz kabul ediyoruz. Bozuk olan kaldırımları düzenliyoruz. Engelli olmak ayıp değil, onlara sevgi şefkatle yaklaşalım.”

Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, şarkı dinletisi ve değişik gösteriler büyük ilgiyle izlendi. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve Yatağan Belediyesi tarafından katılan tüm engellilere çeşitli hediyeler ve yiyecekler dağıtıldı.

Daha sonra etkinliğe katılan engelli vatandaşlar, Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitmenleriyle birlikte Turgut Mahallesi'ndeki Lagina Kutsal Alanı ve Pınarbaşını gezdiler.

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.