Intourist 750 bin Rus getiriyor

2017-2018 turizm sezonunun hazırlıkları şimdiden başladı. Sektör temsilcileri ve tur operatörleri yeni sezon için bağlantılarını yaparken Türkiye’ye önemli sayıda turist getiren Intourist 2018 yılı için Rus pazarında hedefini...

Intourist 750 bin Rus getiriyor

2017-2018 turizm sezonunun hazırlıkları şimdiden başladı. Sektör temsilcileri ve tur operatörleri yeni sezon için bağlantılarını yaparken Türkiye’ye önemli sayıda turist getiren Intourist 2018 yılı için Rus pazarında hedefini büyüttü. Intourist yeni sezonda Güney Ege ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’ye 750 bin Rus turist getirmeyi hedefledi.

Peş peşe yaşanan krizlerden dolayı Türk turizmi son yıllarda önemli sıkıntılar yaşarken, başta turizm sektör temsilcileri ve tur operatörleri yeni sezon için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yeni sezondan umutlu olan turizm sektörü ve tur operatörleri bu doğrultuda çalışmalarını şimdiden hızlandırdı.

Türkiye’ye önemli sayıda turist getiren tur operatörlerinin başında gelen Intourist, yeni sezon için özellikle Rusya pazarındaki hedefini büyüttü. Intourist başta Güney Ege ve Antalya olmak üzere yeni sezonda 750 bin Rus turist getirmeyi hedefliyor. Intourist yetkilileri, 2018 yılında ise Türkiye’ye getirecekleri turist sayısını yüzde 50 artırarak 750 bine yükselteceklerini açıkladılar.

2016 yılında Rusya ile yaşanan sorunun ardından Rus turistin yeniden Türkiye’ye gelmeye başladığını ifade eden Intourist yetkilileri; “2015 yılında Rusya’dan Antalya’ya gelen turist sayısı 3 milyon 726 bin olarak gerçekleşmişti. 2017 yılında ise bu sayı en fazla 4 milyona çıkabilir. 2015 yılı ile 2017 yılı arasında gelen turist sayısında çok fark yok. Bu yıl Rus turist sayısının bu kadar çok artmasının başlıca nedeni fiyatlardır. Oteller fiyatlarını düşürmemiş olsaydı bu yıl bu kadar Rus turist gelmezdi. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarının iki bayram arasına denk gelmesi nedeniyle oteller fiyatlarını yükseltti. Bu aylarda ağırlıklı olarak oteller Türk ve Rus turistlerle doldu.’’dediler.

Intourist hedef büyüttü

İntourist Rusya’da 88 yıldır turizme hizmet veriyor. İntourist fiyatlarıyla rakiplerine ayak uydurabiliyor. İntourist hızlı ve güvenli bir şekilde büyümeye devam ederken, turistlerin yüzde 80’ini Türkiye’ye gönderiyor.Intourist, Rusya iç pazarı ile birlikte İtalya, İspanya, Bulgaristan ve Hırvatistan’a da turist gönderirken en büyük pazarı ise Türkiye.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.