İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisinden çağrı: “TÜRKİYE’YE GÜVENLE GELEBİLİRSİNİZ”

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, turizm bölgelerinde mülki amirler ve yöneticilerle görüşerek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu....

İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisinden çağrı:  “TÜRKİYE’YE GÜVENLE GELEBİLİRSİNİZ”

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, turizm bölgelerinde mülki amirler ve yöneticilerle görüşerek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Türkiye’nin ve Muğla’nın güvenli olduğunu belirten Büyükelçi Moore, İngiliz vatandaşlarına çağrıda bulunarak; “ Türkiye’ye ve Muğla’ya güvenle gelebilirsiniz.” Dedi.

Sezon öncesi İngiliz Vatandaşlarının çok fazla tercih ettiği Muğla’nın sahil beldelerinde bir dizi incelemelerde bulunmak için Muğla’ya gelen İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, mülki amirler ve yerel yöneticilerle görüşerek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Moore,  Türkiye ve Muğla’nın güvenli olduğunu söyledi.

Bu çerçevede Bodrum ziyaretlerini Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan ile başlayan  Büyükelçi Moore, sektör temsilcileriyle de görüştü. Kaymakamlık ziyaretinde dünya gündeminde olan terör konusu da konuşulurken,  Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan Bodrum’a gelecek olan yerli yabancı tüm misafirler için gereken her türlü tedbirin alındığını ve misafirlerin gönül rahatlığı ile tatil yapmaları için sürekli çalışmalar yapıldığını anlattı.

Büyükelçi Moore görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada vatandaşlarının Bodrum’da güzel bir tatil geçireceklerini, Bodrum’un her anlamda sezona hazır olduğunu, güvenlik konusunda hiçbir endişesinin olmadığını hatta kendisinin de bu sene tatilini Türkiye’de yapacağını belirtti.

Moore; “Bodrum’da olmaktan çok mutluyum. Zaman zaman Bodrum’u ziyaret ediyorum. Bodrum’u çok seviyorum. İlk defa 1989 da buraya geldim. Bodrum özellikle İngiliz turistler için çok güzel bir yer. Son yıllarda Türkiye’de 2,5 milyon turist geliyor. Onların çoğunluğu Bodrum’u tercih ediyor. Bu sezon normal olarak gelecekler. Yaz sezonundan önce İngiliz toplumu ile tur operatörleri birde tabi ki Türk yetkililerle görüşüyoruz. Bu sezon için hazır mıyız. Bu sezon herkes terörizm konusunda biraz endişeli. Bu nedenle Türk yetkililerinin tedbirleri örenmek içişin geliyorum. Bu konuda çok memnunum. Bütün tedbirleri alıyorlar. İnşallah bu sezon çok eğlenceli çok güvenli bir sezon olacak.”dedi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan; “İki ülke arasında ki bağlar çok eskilere dayalı. İngiliz vatandaşları Türkiye’yi çok seviyorlar, tatillerini geçirmek için Türkiye’ye geliyorlar ayrıca Türkiye’de yerleşik çok sayıda İngiliz var. Bizde tabi onların buradaki memnuniyetlerini sağlamayı amaçlayan tedbirlerimizi alıyoruz. Sayın Büyükelçiye ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün İngiliz vatandaşlarını Türkiye’ye bekliyoruz. Bodrum güvenli bir yer, Türkiye güvenli bir yer hatta dünyanın birçok ülkesinden çok daha güvenli bir yer. İçleri ferah olarak Türkiye’ye gelsinler, tatillerini yapsınlar” diye konuştu.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.