İngiliz çifte “Develi” düğün

Fethiye Ölüdeniz'e 6 yıldır tatile gelen İngiliz çift, düzenlenen Türk usulü düğünle dünya evine girdi.İngiltere’nin Manchester kentinde inşaat mühendisi olarak çalışan 35 yaşındaki Peter Lomas ile aynı kentte özel bir...

İngiliz çifte “Develi” düğün

Fethiye Ölüdeniz'e 6 yıldır tatile gelen İngiliz çift, düzenlenen Türk usulü düğünle dünya evine girdi.

İngiltere’nin Manchester kentinde inşaat mühendisi olarak çalışan 35 yaşındaki Peter Lomas ile aynı kentte özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışan 34 yaşındaki Carla Robb, Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde Türk usulü düğün ile evlendi.

Ölüdeniz Hisarönü'nde aileleri ile Yalçın Hotel'i kapatan İngiliz çifte, muhteşem bir düğün düzenlendi. 3 gün 3 gece süren eğlenceli düğünde, çift önce spor bir arabayla Ölüdeniz’de tur attı. Ardından iki ayrı deveye binerek davul zurna eşliğinde Ölüdeniz caddelerinde dolaştılar. Halk oyunları ekipleri davul zurna eşliğinde oyun oynarken, gelinin anne ve babası Susan Robb ile Stuart Robb, damadın anne ve babası Roy Lomas ile Anne Lomas ve diğer davetliler de bol bol oynadı.

Hisarönü Barlar Sokağı'nda verilen mola sırasında İngiliz çift develerden indirilirken damat Peter Lomas’a burada bir berber tarafından tıraş edildi. Aynı yerde gelinin eline sokak ortasında kına yakılırken, davul zurna eşliğinde bol bol oynandı. Yerli ve yabancı çok sayıda turist bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

damat Peter Lomas, "Çok mutluyum. 6 yıldır Türkiye’ye geliyoruz. 9 yıl önce Manchester’da bir barda tanıştık. Ölüdeniz’de Türk usulü geleneklerle evlenmeye karar verdik. Develi bir Yörük şenliği içinde evlenmekten çok mutlu olduk. Balayımızı Türkiye’de sürdüreceğiz" derken, gelin Carla Robb da, "İlk kez deveye bindim. Elime kına yakıldı. Türk müziği eşliğinde oynadım. Çok mutluyuz. Evlenme yıl dönümlerimizi de Türkiye’de kutlamaya geleceğiz. Türk usulü gelenekler muhteşem” diye konuştu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.