İlk zil çaldı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı uzun süren yaz tatilinin ardından dün çalan ilk yılla başladı. Muğla’da 146 bin 433 öğrenci eğitim öğretim görürken, 9 bin 706 öğretmen görev yapacak.Muğla’da 2014-2015 ders yılı başladı....

İlk zil çaldı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı uzun süren yaz tatilinin ardından dün çalan ilk yılla başladı. Muğla’da 146 bin 433 öğrenci eğitim öğretim görürken, 9 bin 706 öğretmen görev yapacak.

Muğla’da 2014-2015 ders yılı başladı. Eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Muğla Dumlupınar ilköğretim Okulunda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Milli Eğitim Tamer Kırbaç Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

  1. sınıf öğrencilerinden bir grup, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine "hoşgeldiniz" çiçeği verdi. Ayrıca öğrenciler tarafından eğitimin önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.Törende konuşan Kırbaç, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı dileyerek, "Muğla'da 146 bin 433 öğrenci ile yeni eğitim yılında 9 bin 706 yönetici ve öğretmen görev yapacak" dedi. Kırbaç, 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci döneminin 23 Ocak'ta tamamlanacağına işaret ederek, ikinci dönemin ise 12 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.

Okulların bilginin üretildiği, sevginin paylaşıldığı irfan ocağı olduğuna dikkati çeken Kırbaç:"İl genelinde binlerce öğrenci ve öğretmenlerimizin aydınlık bir eğitim öğretim dönemini geçirmesini temenni ediyorum. Bu yıl da eğitim öğretim sistemimizin temelini oluşturan husus, okulu ve sınıfı merkeze alan bir öğrenim süreci gerçekleşmesini sağlayarak öğretim kademeleri arası geçişte uygulanan ilave sınavları tamamen ortadan kaldırmak, okula alternatif olarak ortaya çıkan eğitim kurumlarını işlevsizleştirmek ve çocuklarımızın sosya-kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere zaman ayırmasını sağlamaktır” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.