İlk yarışmasında 2 madalya

Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci, kısa sürede hazırlanıp ilk defa katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası’nda 100 metre kısa mesafe koşusunda ve gülle atma yarışında iki birincilik elde etti.İzmir’de farkı kategorilerde...

İlk yarışmasında 2 madalya

Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci, kısa sürede hazırlanıp ilk defa katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası’nda 100 metre kısa mesafe koşusunda ve gülle atma yarışında iki birincilik elde etti.

İzmir’de farkı kategorilerde düzenlenen ve ülke çapından çok sayıda sporcunun katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası, Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci’nin iki büyük başarısına sahne oldu. İlçedeki Sultan GYM isimli spor salonu işletmecisi ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olan Evci, ilk defa katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası’ndan iki birincilikle döndü. 100 metre kısa mesafe koşuda ve gülle atmada daha önce profesyonel bir çalışması olmadığı halde şampiyonaya bu dallarda katılan başarılı sporcu Evci; 100 metre kısa mesafe koşuyu 12.5 saniyeyle ve gülle atma yarışını da 9 metreyle tamamlayarak iki dalda iki birincilik aldı.

Yarışlara zeytinlikte hazırlanıyor

Şampiyona sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Evci, şampiyonaya sadece iki ay hazırlanma fırsatı bulduğunu belirterek; “Şampiyonaya katılma kararı aldıktan sonra her şey çok hızlı gelişti. İki dalda katılacağım şampiyonaya zeytinlikte koşarak hatta gülle atma yarışmasına da taş atarak hazırlandım. Amatör bir ruhla hazırlandığım yarışmadan elde ettiğim başarı beni çok mutlu etti.100 metre kısa mesafe koşuda başlangıcın çok önemli olmasına rağmen iyi bir çıkış yapamadım. Yarışmanın tamamlanmasına son 25 metre kala birinciliği yakaladım.” diye konuştu.

“Sponsor çok önemli”

İzmir Atletizm Spor Kulübü adına yarışlara katıldığını ifade eden 36 yaşındaki başarılı sporcu, masterler alanında yarışmalara katılma noktasında sponsorların desteğinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti; “Şampiyonalara hazırlanmak ve katılmak oldukça maliyetli ve bu nedenle sponsorların desteği bizim gibi sporcular için çok önemli. Bana bu şampiyonada desteğini esirgemeyen hayırsever işadamı Mehmet Bıçakçıya ait Bıçakçılar Madencilik’e çok teşekkür ediyorum.”

Romanya’da düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’na katılmak istediğini belirten Evci, daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonluğu gibi hedeflerini gerçekleştirmek için çalışacağını söyledi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.