İlk başkan Ziya Ercan

Uzun mücadeleler sonucu oda statüsünü kazanan emlakçılar oda olarak ilk genel kurullarını gerçekleştirdi. Uzun yıllar dernek başkanı olarak görev yapan Ziya Ercan gerçekleşen genel kurulda Muğla Emlak Danışmanları Meslek...

İlk başkan Ziya Ercan

Uzun mücadeleler sonucu oda statüsünü kazanan emlakçılar oda olarak ilk genel kurullarını gerçekleştirdi. Uzun yıllar dernek başkanı olarak görev yapan Ziya Ercan gerçekleşen genel kurulda Muğla Emlak Danışmanları Meslek Odası’nın ilk başkanı oldu.

Muğla Emlak Danışmanları Meslek Odası’nın ilk genel kurulu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Bilindiği gibi uzun yıllardır emlakçılar dernek çatısı altında faaliyet gösterirken, oda statüsü için mücadele veriliyordu. Uzun yıllar dernek başkanı olarak görev yapan Ziya Ercan ilk genel kurulunda oda başkanlığına seçildi. Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası salonunda gerçekleşen genel kurula Menteşe, Fethiye, Bodrum, Milas, Yatağan, Ula, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Dalyan, Dalaman, Ortaca olmak üzere 12 ilçenin Emlak Müşavirlerinden toplam 279 oda üyesi Emlak Danışmanı katılım gösterdi. Genel kurulda Ziya Ercan ve Yusuf Kenan Akkuş’un adaylıkları ile gidilen genel kurulda kullanılan 279 oyun 249’sini alan Ziya Ercan Oda Başkanlığına seçildi. 2 oy da geçersiz sayıldı.Diğer aday Yusuf Kenan Akkuş ise 28 oy aldı.

Seçimler sonrası konuşan ziya Ercan, oda statüsü için büyük mücadeleler verdiklerini hatırlatarak genel kurulu katılım gösteren ve oy kullanan bütün üyelerine teşekkür etti.

Ercan; “Muğla İl genelinde Emlak Danışmanlığı mesleğinde ihtiyaç duyulan düzenleme ve çalışmalar hakkında oda bünyesinde kurulacak. Muğla’da emlak sektöründe bulunan Emlak Danışmanlarına olan güveni tazelemek için, “Ayakçı” tabir edilen, mesleğin standartlarını düşüren ve mesleği lekeleyen sektör ile alakası olmayan korsan ve kaçak iş yapmaya çalışan kayıt dışı oluşumlar ile Emlak Meslek Odası olarak mücadele edeceğiz.” Dedi.

Ercan, bundan sonraki süreç ile alakalı olarak artık emlak ofisi olmanın bazı önemli şartlara bağlandığını, sadece sertifika ile Emlak Danışmanlığının yapılamayacağını, emlak danışmanı olabilmek için öncelikle lise mezunu olunması gerektiğini, daha sonrasında Mesleki Yeterlilik Kurumundan akredite olmuş bir kurum vasıtası ile Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ziya Ercan başkanlığından oluşan Oda Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ömer Yetgin, Müderris Bayar, Hadi Karasu, Okan Tuncel, Şefik Oğuz ve Serap Aydın.

Denetleme Kurulu: Zeynep Yılmaz, Mete Kalay, Kazım Toprak.

İlçe temsilcilikleri: Ömer Yetgin (Bodrum)- Hadi Karasu (Milas)- Müderris Bayar (Datça)-Serdar Oğuz (Fethiye)-Ömer Ülkü (Menteşe)-Yüksel Şahin (Dalaman)-Bekir Aysel (Ortaca)- Melda Özden (Köyceğiz)- Serap Aydın (Marmaris)- Salih Sül (Ula)- Zafer Bağcı (Yatağan)

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.