İkinci Yarıyılın ilk zili çaldı

Muğla’da eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı. İl genelinde 12 bin 273 öğretmen ve 150 bin 687 öğrenci ikinci dönem için ders başı yaptı. İkinci Yarıyıl 8 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.2017-2018 Eğitim-Öğretim...

İkinci Yarıyılın ilk zili çaldı

Muğla’da eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı. İl genelinde 12 bin 273 öğretmen ve 150 bin 687 öğrenci ikinci dönem için ders başı yaptı. İkinci Yarıyıl 8 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönemi dün başladı. 19 Ocak’ta karne alan Muğla’daki 150 bin öğrenci, zorlu bir ikinci dönem için ders başı yaparken, okullar 8 Haziran 2017 Cuma günü yapılacak karne töreni ile sona erecek. Muğla genelinde 12 bin 773 öğretmen ve 150 bin 687 öğrenci bulunuyor.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci 2017/2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemin huzur içerisinde ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Ekinci, “Eğitim camiası olarak görevimiz ‘Ya İstiklal, Ya ölüm’ düsturuyla kurulmuş ülkemizin ve cumhuriyetimizin her alanda gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için başarılı, kendinden emin, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan; sağlıklı, başarılı ve mutlu insanlar yetiştirmektir. Bu manada ilimizde 12 bin 273 öğretmenimizle, 150 bin 687 öğrencimize mutlu bir gelecek sunmanın gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerimizi bilimsel anlamda yetiştirirken, özgüveni yüksek bilişsel, sosyal, ahlaki, duygusal ve dilsel gelişimlerini destekleyerek sosyalleşmelerine katkı sağlamak, olumsuz ortamlardan uzak tutmak ve kötü alışkanlıklar edinmelerini önlemek çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda üniversitelerimizle, yerel ve ulusal ajanslarla, eğitime katkı sunmak isteyen sivil toplum kuruluşlarımızla, diğer kamu kurumlarımız, belediyelerimiz ve değerli basın kuruluşlarımızla iş birliği ve iletişim halinde bulunuyoruz. Milli Eğitim Temel Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde eğitim ve öğretim konusunda sözü, fikri ve çabası olan herkese kapımız açıktır. Okullarımızda eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken çocuklarımıza sağlıklı ve güvenli bir ortam sunmak adına sürekli bir gayret içerisindeyiz. Okul güvenlik kameraları sık sık kontrol edilmekte, okullarımıza özel güvenlik personeli görevlendirilmekte, bize ulaşan şikâyet ve talepler en hızlı biçimde çözümlenmekte ve cevaplanmaktadır. Eğitim kurumlarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesi, ikili eğitimin kaldırılması, zorunlu okul öncesi eğitime geçiş çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. 2018 yılı ilimiz eğitim kurumlarının fiziki mekânlarının geliştirilmesi açısından benzeri olmayan yoğunlukta geçecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim döneminin başarılı ve huzur dolu geçmesini temenni ediyorum” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.