İçeride ihale, dışarıda protesto “KOYLAR HALKINDIR”

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, ihaleye çıkarılan iki ada ve iki koyun işletme hakkını almak isteyenler içeride yarışırken, dışarıda toplanan kalabalık ise ihalenin iptali için eylem yaptı.Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne...

İçeride ihale, dışarıda protesto  “KOYLAR HALKINDIR”

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, ihaleye çıkarılan iki ada ve iki koyun işletme hakkını almak isteyenler içeride yarışırken, dışarıda toplanan kalabalık ise ihalenin iptali için eylem yaptı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Taşyaka ve Göbül adalarıyla Küçük Sarsala ve Akbük koylarının işletme hakları ihaleye çıkartıldı. Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde iki gün sürecek olan ve 104 katılımcının müracaat ettiği ihale, kapalı zarf ve açık ihale usulüyle başladı. İşletme Müdür Yardımcısı Özay Güçlü’nün başkanlığındaki ihale komisyonunda Merkez İşletme Şefi Mehmet Oruç, Ergün Çeylan, Kadriye Çiftçi ve Birol Kükçü yer aldı.

İhalenin iptal edilmesini isteyen bir grup, sabah erken saatlerde Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplandı. Muğla’dan gelen Çevik Kuvvet ile Dalaman ve Ortaca'dan gelen polis ekipleri, ihale sırasında dışarıda kuş uçurtmadı. İçeride ilahe yapılırken, dışarıda ise sloganlar atan grup protesto gösterisi yaptı. Dışarıda yapılan protestoya Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile MHP Meclis üyesi Mehmet Madenci de destek verdi.

Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Bu koylar yıllarca Dalaman halkı tarafından işletilmekteydi. Şimdi dalaman halkı dışarıya atılıp, yeniden ihale yapılması Dalaman halkına yapılan en büyük kötülüktür. İhalenin kesinlikle iptal edilip, çalışan vatandaşlara verilmesini istiyoruz” dedi.

Dalamanlıların yıllardır koylarda çalıştığını ve sahip çıktığını söyleyen MHP Meclis üyesi Mehmet Madenci ise “Bizler mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizim çocuklarımız üniversitelerde okumaktadırlar. Bizler bu koylardan ekmek yemekteyiz. Yetkililerin yapılan bu ihaleyi yeniden gözden geçirmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.