Hokeyciler yine zirvedeydi

Muğla Çim Hokey takımları 2017-2018 sezonunda da başarıdan başarıya koşarak, hem ulusal hem de uluslararası turnuva şampiyonluklarda kendinden söz ettirdi. Muğla takımları ayrıca milli takımlara da bir çok sporcu gönderdi.Süper...

Hokeyciler yine zirvedeydi

Muğla Çim Hokey takımları 2017-2018 sezonunda da başarıdan başarıya koşarak, hem ulusal hem de uluslararası turnuva şampiyonluklarda kendinden söz ettirdi. Muğla takımları ayrıca milli takımlara da bir çok sporcu gönderdi.

Süper Ligde ligde kalıcı olmak ve milli takımlara 5 ve üzeri Muğlalı sporcu kazandırmak, Okul Sporlarında Türkiye finali oynamak , Türkiye U16 Hokey Liginde Süper Lige çıkmak hedefiyle sezona başlayan Menteşe Temsilcisi Ege Yıldızları GSK, 2 milli sporcusunu İzmir Temsilcisi Buca Hokey takımına kaptırarak lige kötü başladı. Ardından U16 Salon Hokeyi Türkiye Finallerinde Amasya’da forvet pozisyonunda oynayan Milli Sporcu Elif Bacak’ın da çapraz bağları kopunca maddi sıkıntılarla boğuşan takım bir yandan da transfer arayışlarına girdi. Süper Ligin 2. Devresinde 2016-2017 sezonu Türkiye Hokey Süper Ligi Şampiyonu Akdora GSK’dan 3 milli oyuncuyu kadrosuna katınca Süper Ligde dengeler değiştiren Ege Yıldızları GSK, Süper Ligde Nizip Halk Eğitim beraberliği Kahramanmaraş Hokey ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Galibiyetleri ile ligde kalmayı garantileyerek ilk hedefini gerçekleştirmiş oldu.

U16 1. Liginde ise Elif Bacak’ın yokluğuna adapte olmaya çalışırken gelen Konya Hisar GSK mağlubiyeti tüm hesapları alt üst ederken ardından alınan Bolu Belediye, Diyarbakır Peyas SK, Lokomotif Ankara ve Haydarpaşa SK galibiyetleri ve Adana Hokey beraberliği takımı U16 Türkiye Hokey Liglerinde de Süper Lige taşıdı.

Okul Sporlarında ise Menteşe Halk Eğitim Merkezi olarak Menteşeyi temsil eden Ege Yıldızları GSK altyapısı Muğla’da İl Birincisi olduktan sonra. Konya’daki Süper Lig maçından direk Zonguldak’a geçti. Zonguldak’ta Haydarpaşa SK alt yapısı İstanbul Yenidoğan Fatih Ortaokulunu 2-0 , Bolu Çobankaya Ortaokulunu 7-0 , Zonguldak Yayla Ortaokulunu 2-0 yenerek Türkiye 8’li finallerine yükseldi. Final grubunda 5 maç üst üste İstanbul,Konya,Adana,Adıyaman temsilcilerini yenen Muğla ekibi, Ege Yıldızları GSK alt yapı oyuncularından oluşan Menteşe Halk Eğitim Merkezi, Türkiye Finalinde Ordu temsilcisine kaybederek Türkiye 2. si oldu.

Milli takım seçmelerinde de U16 da Sude Nur Kurt, Aleyna Başbuğ, Necmiye Sel, U18 de Kardelen Yıldız, Fatma Ciğerli, A Millide Melis Akmeşe, Cemile Nihal Yörük ve Gökçe Gürel’in Milli takıma girmesiyle 8 milli sporcuyla da sezonu tamamlayan Ege Yıldızları GSK, sezon öncesi koymuş olduğu tüm hedefleri bir bir gerçekleştirerek Muğla’nın ve Menteşe’nin gurur kaynağı oldu.

Ege Yıldızları GSK’nın bu başarısının ardında kulüpte tam bir kolej havasının olması ve Kulüp Başkanı Yusuf Işık’ın Baş Antrenör Serkan Şen ile birlikte sporcuların okulda başlayıp antrenman sonrası evde biten yoğun tempoyu planlayıp sporcuların tek tek bütün sorunlarını çözme gayretleri ve görevlerini severek yapmaları yatıyor.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.