Hermais Şenlikleri sona erdi

Her yıl geleneksel olarak Güllük’te kutlanan “Hermias Deniz Şenlikleri”nin 21 incisi sona erdi. Konser ve çeşitli yarışmalarla renkli görüntülerin yaşandığı şenlik bu yılda hareketli geçti.4 Temmuz cumartesi akşamı...

Hermais Şenlikleri sona erdi

Her yıl geleneksel olarak Güllük’te kutlanan “Hermias Deniz Şenlikleri”nin 21 incisi sona erdi. Konser ve çeşitli yarışmalarla renkli görüntülerin yaşandığı şenlik bu yılda hareketli geçti.

4 Temmuz cumartesi akşamı Milas Belediyesinin organizatörlüğünde düzenlenen konserde Grup Pusula ve Makbule Kaya sahne aldı.

5 Temmuz Pazar günü düzenlenen tekne yarışları, yüzme yarışları tabak çıkarma ve yağlı direk oyunlarıyla heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşandı. Şenlikte her yıl olduğu gibi unutulmaz bir gün yaşattı.

Güllük konserlerle coştu

Şenliklerin 1. Gününde muhteşem bir müzik ziyafeti vardı. Sahneye ilk olarak çıkan Grup Pusula Güllük’te bulunan tatilcileri adeta coşturdu. Birbirinden güzel şarkıları ile dinleyenlere unutulmaz anlar yaşatan Pusula’nın ardından sahneye çıkan Milas Belediye Başkan yardımcısı Zeynep Mat grup adına solist Mehmet Ali Akın’a teşekkür ederek Çiçek ve plaket takdim etti.

Konserin 2 inci bölümünde sahneye çıkan Milas’lı TRT sanatçısı Makbule Kaya güzel sesi ve muhteşem yorumu ile izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.İlk şarkısından itibaren seyirciyle bütünleşmeyi başaran Makbule Kaya uzun süre ayakta alkışlandı.Sahneden inerek seyircilerin arasına karışan sanatçı Kaya yaptığı ufak yarışmalara katılan izleyicilere kendi CD sinden hediye etti.

Daha sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı sahneye davet eden Makbule Kaya Başkan Tokat ile beraber “Kerimoğlu” oynadı.Konserin Finalinde ise “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” şarkısını izleyenler ile birlikte söyledi. Şarkının büyük bölümünde seyirciler sanatçıya ayakta eşlik ederek beğenilerini ifade ettiler.

Konser sonrasında sahneye çıkan Milas Belediye Başkanı Muhammet ;” Bir yandan Hermias Efsanesi bir yandan kabotaj ve denizcilik bayramı,bir yandan ulusal egemenlik,bir yandan Mustafa Kemal Atatürk,bir yandan dost muhabbeti, o kadar çok şeyi bir anda yaşadık ki ben çok keyif aldım.Geldiğiniz ve bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum.Pusula ile gurur duyuyoruz onlar bizim çocuklarımız.Makbule Kaya ise bütün Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçımız.Kendisini çok özlemişiz.Benim özlemimden ayrı Güllük sizi çok özlemiş.Değerli sanatçımıza sizler adına teşekkür ediyorum.” Diyerek çiçek ve plaket takdim etti.

Yarışlar eğlenceli anlar yaşattı

Etkinliklerin 2. Günü olan 5 temmuz Pazar günü ise Güllük Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen deniz yarışları heyecanlı geçti.Yüzme, denizden tabak çıkartma,tekne ve yağlı direk yarışları ilgiyle izlendi.

Düzenlenen 9 hp beygir gücündeki teknelerde 1. Belalım , 28 hp gücündeki teknelerde Uğur48 85 hp ve üstü teknelerde ise Çakıroğlu 2 birinci oldular.

Her yıl büyük merakla beklenen yağlı direk yarışlarına 30 yarışmacı katıldı.Büyük çekişmeye sahne olan yağlı direk’te bayrağı Ahmet Satı aldı.Güllük Liman İşletmeleri tarafından GÜLLÜK adlı römorkör ile yapılan su gösteriler ile yarışlar sona erdi.

Güllük Çay Bahçesinde düzenlenen ödül töreninde kazanan yarışmacılara ödülleri Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,CHP İl Başkanı Mürsel Alban,CHP İlçe Başkanı Suat Özcan,Güllük Liman Başkanı Türker Kutlu,Güllük Turizm Derneği Başkanı Selcuk Orkun,Güllük Mahalle Muhtarı Celal Akyol,Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz,Meclis Üyeleri Şeref Çağırkan ve Aysun Yılmaz tarafından verildi.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.