Her ikisi de tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Muğla, Denizli ve Aydın illeri Bölge Mahrem imamı olduğu öğrenilen M.M.G. ve Şırnak’ta üskeri helikopterin düşmesi sonucu aralarından Kato bölgesinde bölücü terör örgütüne...

Her ikisi de tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Muğla, Denizli ve Aydın illeri Bölge Mahrem imamı olduğu öğrenilen M.M.G. ve Şırnak’ta üskeri helikopterin düşmesi sonucu aralarından Kato bölgesinde bölücü terör örgütüne karşı gerçekelşetirilen temizlik operasyonunu komutanı Tümgenaral Aydoğan Aydın’ın bulunduğu 13 askerimizin şehit düşmesi ile ilgili olarak haraket içerikli paylaşımlarda bulunan Bodrum Çevre Platformu Basın Sözcüsü Ayhan Karahan çıkarıldıkları mahmece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Muğla, Denizli, Aydın illerinin mahrem imamı M.M.G ve Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 askerimizin şehit düşmesi ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli paylaşımlar yapan ve şehitlere ‘katil’ diyen Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda örgütün Muğla, Aydın ve Denizli illeri Bölge Mahrem İmamı olduğu öğrenilen M.M.G. isimli şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmişti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerinin gözaltına aldığı Muğla, Aydın ve Denizli illeri Bölge Mahrem imamı M.M.G. emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamuda mühendis olarak çalıştığı öğrenilen ve KHK ile ihraç edilen M.M.G.’nin örgütün haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Şehitlere ‘katil’ demişti

Ayrıca; Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazası sonucunda şehit düşen 13 askerle ilgili sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli yazılar paylaşan köşe yazarı ve Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Ayhan Karahan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bodrum’da yaşayan köşe yazarı Ayhan Karahan, iki gün önce yaşanan helikopter kazası ile ilgili olarak şehitler hakkında sosyal medya hesabından hakaret içerikli yazılar paylaştı. Sosyal medya üzerinden yazıyı gören vatandaşlar, Karahan'a sert tepki gösterdi. Karahan'ın hakaret ve nefret içerikli paylaşımlarının altına binlerce yorum yazılarak, ülkenin dört bir yanından tepki yağdı. Birçok kişi emniyet müdürlüğüne Karahan'ı şikayet etti. İddialara göre, bazı vatandaşlar Karahan hakkında suç duyurusunda bulunarak polislere, “ya sizi alın bu vatan hainini ya da biz almasını biliriz” ifadelerini kullandı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı çıkarılan Karahan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerince "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.