Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı

Muğla İl Hayvanları Koruma Kurulu 2015 yılı 1. Toplantısı Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç başkanlığında Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonu’nda yapıldı.Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’ın yanı sıra toplantıya Orman...

Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı

Muğla İl Hayvanları Koruma Kurulu 2015 yılı 1. Toplantısı Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç başkanlığında Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’ın yanı sıra toplantıya Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Buket Kallem, daire müdürlükleri yetkilileri, ilçe belediye başkanlıkları ve hayvan hakları derneklerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda ana gündem maddesi olarak Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) tarafından yönetilen geçici hayvan bakımevine ait mevcut sıkıntıların giderilmesi hususu görüşülüp HAYDOS’a ait bakımevinin işletilmesinin Dalaman Belediyesine devri, bakımevindeki iş ve işlemlerinde 5199 sayılı Kanun ve Yönetmelikleri çerçevesinde HAYDOS tarafından beraberce yürütülmesi konusunda mutabakata varıldı.

Toplantıda; Yaban Hayatı Bilgi Sistemine düzenli veri girişinin sağlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, yetki devri kapsamında Kaymakamlıklar tarafından belirlenen denetim elemanlarının görev yapmalarının sağlanması, ev ve süs hayvanlarına verilecek eğitimin organizasyonu işinin Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili İlçe Belediyeleri tarafından yapılması, hayvan dövüşleri konusunda İl, İlçe Emniyet Müdürlükleri ile İl, İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından sağlanan mevcut desteğin daha da arttırılması, veteriner hekimi olmayan Belediyelerde yeterli sayıda veteriner hekim istihdamının sağlanması ve belediyelerde, Veteriner İşleri Müdürlüklerinin kurulmasına öncelik verilmesi hususları görüşülerek karara bağlandı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.