Hayvanlar için ormana su yalakları yaptılar

Marmaris ilçesinde turizm işiyle uğraşan Halil Karademir ve 74 yaşındaki babası Mustafa Karademir, ormandaki hayvanları unutmayıp örnek bir davranış sergilediler.Mustafa Karademir ve oğlu Halil Karademir ormanda su sıkıntısı...

Hayvanlar için ormana su yalakları yaptılar

Marmaris ilçesinde turizm işiyle uğraşan Halil Karademir ve 74 yaşındaki babası Mustafa Karademir, ormandaki hayvanları unutmayıp örnek bir davranış sergilediler.

Mustafa Karademir ve oğlu Halil Karademir ormanda su sıkıntısı çeken hayvanlar için ormanın değişik yerlerine su yalakları yaptı.

Yaptıkları minik su havuzlarını her hafta kontrol ederek eksilen suları tamamladıklarını belirten, Mustafa Karademir; “Yaz aylarının sonuna gelsek de havalar hala sıcak orman da yaşayan hayanlar ve kuşlar su bulmakta zorlanıyor. Ben ve oğlum ormanın çeşitli bölgelerine su yalakları yapmaya karar verdik. Yapmış olduğumuz bu su yalaklarına hafta da bir defa yine kendi imkanlarımızla su götürüp yapmış olduğumuz su yalaklarını dolduruyoruz.

Bizler insan olarak nasıl su ihtiyacı duyuyorsak hayvanların da su ihtiyaçları var. Ancak hayvanlar ve kuşlar su ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için böyle bir şey düşündük. Ve yapmış olduğumuz yalaklardan gündüz vakitleri kuşlar su ihtiyaçlarını karşılamaya başladılar. Gece olunca da ormanda yaşayan diğer canlılar da yapmış olduğumuz su yalaklarından su ihtiyaçlarını gideriyorlar”dedi.

Oğul Halil Karademir ise babasının bu teklifini büyük bir sevinçle karşıladığını ifade ederek; “ Babamın çağrısı üzerine kum çimento hazırladık hazırlamış olduğumuz malzemeleri bir yere kadar arabayla getirdik bir yerden sonra sırtımızda hazırlarmış olduğumuz malzemeleri su yalakları yapacağımız yere kadar sırtımızda taşıdık. Harcını karıp kalıplara döküp su yalaklarını yapıp doğa da yaşayan hayvanların kullanımına sunduk ve neticelerini de hemen almaya başladık. Su yalaklarını bitirdikten sonra içini suyla doldurduk sonra izlemeye başladık baktık gördük ki kuşlar su ihtiyaçlarını yapmış olduğumuz yalaklarlardan karşılamaya başladılar. Görmüş olduğumuz manzara tüm yorgunluğumuza değdi.”diye konuştu.

Su yalaklarının yapımı sırasında tanık oldukları bir olayı da anlatan Halil Karademir şunları ekledi:

“Biz su yalaklarını yaparken bir turist gördük doğa da resim yapıyordu. Bizler bu güzelim doğanın, ormanın ve yaban hayatın kıymetini bilmezken binlerce kilometre uzaktan ülkemizi ziyarete gelen turistler kıymetini bizden daha iyi biliyorlar. Beni en çok üzense avcılar tarafından yaban hayatın içindeki canlılar avcılık adı altında katlediliyor. Ormanlarımız ve yaban hayatı çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğidir, değerini bilip korumamız gerekir.”

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.