Hayırseverler kayıt altına alındı

Hayırseverler kayıt altına alındıBodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları kapsamında “Sen de senden sonrakilere anlat” sloganıyla düzenlenen "Anılarla Bodrum Sohbetleri"nde bu ay Bodrum’daki hayırsever vatandaşlar kayıt...

Hayırseverler kayıt altına alındı

Hayırseverler kayıt altına alındı

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları kapsamında “Sen de senden sonrakilere anlat” sloganıyla düzenlenen "Anılarla Bodrum Sohbetleri"nde bu ay Bodrum’daki hayırsever vatandaşlar kayıt altına alındı.

Haber Merkezi

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Gönüllü Çalışma Grubu tarafından “Anılarla Bodrum Sohbetleri”nin 20.'si, “Bodrum'da Hayırseverlerimiz” konulu toplantıyla devam etti. Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak Dr.Kerim Cangır ve eşi Nilgün Cangır, Kadir Özvezneci, Osman Uğur Sert, Nermin Özsay Şenses, Ummuhan Ural, Ragıp Kalın ve Mustafa Kızılağaç katıldı.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Gönüllü Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel, sohbet toplantılarının kayıt altına alınarak gelecek için değerli bir arşiv oluşturulduğunu belirterek, “Bugün 20.’si düzenlenen bu toplantının önemini vurgulayarak söze başlamak istiyorum. Çünkü Bodrum'u Bodrum yapan değerlerin unutulmaması hedefindeyiz. Bu anlamda Bodrum Belediyesinin de katkılarıyla biz gönüllüler olarak Bodrum'da katkılarını çok önemsediğimiz hayırsever vatandaşlarımızı burada ağırlamak, onların yaptığı çalışmaları ve yardımlarını kayıt altına almak istedik. Bugün burada katılımcılarımızla güzel bir sohbet gerçekleştireceğiz. Tabi ki ismini hatırlayamadığımız, ismine kayıtlardan ulaşamadığımız da birçok hayırseverimiz var. Onlara da şükranlarımızı sunarak katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan hayırseverler tek tek söz alarak kendilerinin ve ailelerinin Bodrum ilçe merkezi ve mahallelerde yaptıkları hayır işlerinin gereğini, yapım sürecinde yaşanan sıkıntıları, bu süreçte onlara destek olan kişileri ve hatıralarını katılımcılara aktardı. Pınarlıbelen’deki Nilgün-Dr. Kerimcangır İlkokulu ve Ortaokulu’nu yaptıran Dr. Kerim Cangır, Kumbahçe mahalle camisini yaptıran Osman Uğur Sert, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu ve Ortaokulu'nu yaptıran Kadir Özvezneci, Konacık’taki Derviş Adnan Özsay Sağlık Ocağı'nı yaptıran Nermin Özsay Şenses ve Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu ile Yokuşbaşı Camisi’ni yaptıran Mustafa Kızılağaç toplantı boyunca katılımcılara bilgi verdi.

Aile büyüklerinin Yalıkavak Merkez Camisi’nin yapımını sağladıklarını belirten Ragıp Kalın, ayrıca amcası Bekir Kalın'ın da Yalıkavak Mahallesi'nde hastane yapımında kullanılması amacıyla yer bağışında bulunduğunun bilgisini verdi.

Konuşmacı olarak toplantıya katılan Ummuhan Ural ise aile büyükleri Fatma-Mehmet Çobanyıldızı ile Ummahan Türedi'nin yapmış olduğu hayır işleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Fatma-Mehmet Çobanyıldızı'nın Yukarı İslamhaneleri Mevkii’ndeki caminin minaresine, Ummuhan Türedi'nin ise Eskiçeşme Mahallesi'ndeki mescidin düzenleme çalışmalarına yaptığı katkılardan bahsetti.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.