Hayal, gerçek oluyor

1249 üye kapasiteli S.S Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin Mali Genel Kurulu Baro salonunda gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ak Parti...

Hayal, gerçek oluyor

1249 üye kapasiteli S.S Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin Mali Genel Kurulu Baro salonunda gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ak Parti MKYK Üyesi Bülent Karakuş, MUTSO Başkanı Mustafa Ercan ile kooperatif üyelerinin katıldığı Mali Genel Kurulda yeni yapılacak Sanayi Sitesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

MUTSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Dişcigil'in, Divan Başkanı olduğu genel kurulda ilk konuşmayı S.S.Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ayhan Çay yaptı. Başkan Çay," Bizler birçoğumuzun hayal olarak tanımladığı, ama bizlerin büyük bir heyecanla 2015 yılının Ekim ayında kurduğu S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifimizin Mali Genel Kurulunu, büyük bir çoğunlukla gerçekleştirmenin haklı gururunu hep birlikte yaşadığımızı mennuniyetle belirtmek istiyorum. Toplumlara hizmet vermek isteyen, bu çalışmasını Ahi'lik kültüründen alan esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın bizlere verdiği destekle, Muğla'mızın uzun yıllar ihtiyacına cevap verecek Ata Sanayi Sitemizin projesinde sona gelindiğinin müjdesini vermek istiyorum. 15 Şubat 2018 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanarak yürürlüğe konulan " Sanayi İşletmeleri ile Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınmasına ilişkin yönetmelik" hükümlerine yönelik, bizde Menteşe ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte mesai harcayarak doğru yeri bulmaya ve planlamasını yapmaya çalıştık. Bu bağlamda bizlere desteklerini esirgemeyen Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş'e, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran'a, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün'e, Muğla Valimiz Esengül Civelek'e şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

S.S.Ata Küçük Sanayi Sitesi üyelerine, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Planlama Şube Müdürvekili Gökçen Kasapoğlu, sanayinin planlandığı yer olan Akkaya-Gülağzı mevkiindeki arazideki planlamayla ilgili sunum yaptı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de yaptığı konuşmada, " Çok zor gibi gözüken, ama şu an neredeyse sonuna yaklaşılan S.S. Ata Küçük Sanayi Sitesinde 1/1000 Uygulama İmar Planı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından Menteşe Belediyemize gönderildi. Sanıyorum bu hafta içerisinde gerçekleştireceğimiz Meclis toplantımızda konuyu ele alacağız. Hayal gibi gözüken ama doğru yönetim ve doğru insanlarla konuyu çözme gayreti bizleri buralara kadar getirdi. İnşallah hep birlikte buranın temel atma ve yapımı sonrasında da sizlere işyerlerine teslim etme törenlerinde birlikte olmayı umuyorum. Muğla’mıza hayırlı olsun" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün de yaptığı konuşmada, Ayhan Çay başkanlığındaki mevcut Yönetim Kurulunu tebrik ederek, " Muğla'nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olan bu projeyi hep birlikte yapmak için mücadele ediyoruz. Ticaret Odamızın eski Başkanı Bülent Karakuş, şimdiki Başkanı Mustafa Ercan, Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş ve Kooperatif Başkanımız Ayhan Çay bu projenin bir an önce gerçekleşmesi için ellerini taşın altına koydular. Büyükşehir Belediyesi 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Uygulama İmar Planlarını yaptı. Şimdi 1/1000 Uygulama İmar Planı için dosyayı Menteşe Belediyesine gönderdi. Sanıyorum Menteşe Belediyemizde bu hafta bunu Mecliste görüşecek. Bu kadar alçak gönüllü ve bilmediği konu hakkında bilmiyorum, öğrenmek istiyorum sözünü söyleyen nadir insanlardan biri olan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay'ı ve Yönetim Kurulu üyelerini kutluyorum. İnşallah temel atma töreninde de birlikte olacağız" dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.