Hamlet, bugün sahnede

Birbirinden seçkin dans ve bale örneklerinin sahnelendiği, 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu akşam Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Hamlet” eseri ile devam ediyor.Sheakespeare’in oyunundan hareketle...

Hamlet, bugün sahnede

Birbirinden seçkin dans ve bale örneklerinin sahnelendiği, 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu akşam Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Hamlet” eseri ile devam ediyor.

Sheakespeare’in oyunundan hareketle Revaz Gabichvadzea’ın bestelediği ve koreograf Nugzar Magalashvili’nin sahneye koyduğu eserin konusu kısaca şöyle; Danimarka'da, Elenor Sarayın'da, babasının ani ölüm haberini alan Hamlet; bu acının hemen arkasından amcası Cladius’un tahta çıkacağını ve annesi Gertrude ile evlenme kararı aldıklarını duyarak yıkılır. Babasının ölümünün üzerinden daha kırk gün bile geçmeden başlayan düğün hazırlıkları karşısında Hamlet, gördüklerine ve duyduklarına inanamaz. Düğün öncesinde ve sonrasında sergilediği gergin tavırlar, amcası Cladius’u sinirlendirmekte ve korkutmakta, annesi Gertrude ise büyük bir huzursuzlukla kıvranmaktadır. Hamlet, onlara bu ihanetlerini her ne pahasına olursa olsun ödetmeye and içmiştir. Bu uğurda sevdiklerine ve masum insanlara zarar vermekten çekinmez.

Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.