Halk Sağlığı Haftası başladı

Muğla’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı. Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen hafta boyunca halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemi vurgulanacak.Halk Sağlığı Haftası...

Halk Sağlığı Haftası başladı

Muğla’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı. Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen hafta boyunca halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemi vurgulanacak.

Halk Sağlığı Haftası etkinliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve vatandaşlar katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Ceyhan, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, “Halk Sağlığı Müdürlüğümüz halkımızın doğumdan yaşlılığına kadar tüm yaşam sürecinde yanındadır. Muğla’da her yıl 11 bin yeni doğan bebeğe 13 farklı antijene karşı aşı uygulanmakta, 25 bin kanser taraması yapılmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.