Halet Çambel-Nail Çakırhan anılıyor

Arkeoloji dünyasının duayeni, büyük kültür kadını Prof.Dr. Halet Çambel ile , şair, alaylı, ödüllü mimar, Nail Çakırhan, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Akyaka’da anılacaklar.2006 yılında Halet Çambel ve Nail Çakırhan’ın...

Halet Çambel-Nail Çakırhan anılıyor

Arkeoloji dünyasının duayeni, büyük kültür kadını Prof.Dr. Halet Çambel ile , şair, alaylı, ödüllü mimar, Nail Çakırhan, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Akyaka’da anılacaklar.

2006 yılında Halet Çambel ve Nail Çakırhan’ın sağlığında başlayan etkinlik, Akyaka Kültür ve Sanat Derneği, Muğla Mimarlar Odası, Yücelen Otel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak yapılıyor.

Etkinlik, önceki yıllarda, kaybettiğimiz değerimiz Oktay Ekinci yöneticiliğinde gerçekleştirilirdi. Her yıl mimarlık alanında farklı başlıklarda yapılan panellerle, yöresel, geleneksel mimarinin yaşatılmasının önemi, Nail Çakırhan’ın mimari yaklaşımı ele alınırdı.

Yücelen Otel bahçesinde saat 13:30’da Halet Çambel büstünün açılışı ile başlayacak etkinlik, Akyaka Mezarlığında yapılacak kabir ziyareti ile sürecek.

Daha sonra Halet Çambel- Nail Çakırhan’ın, 1983 yılında Uluslararası Ağahan Mimarlık Ödülü kazanan evi bahçesinde, İstanbul Mimarlar Odası adına Yüksek Mimar, Restorasyon Uzmanı Melih Güneş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi adına Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Adnan Diler ve Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Zühre Sözeri Yıldırım, Muğla Mimarlar Odası adına Halis Çimen ve Müzikolog Filiz Ali’nin konuşmacı olarak katılacağı Anılar, Arkeolojik ve Mimari Yaklaşımlar bölümü ile devam edecek.

Ayrıca; Halet Çambel ve Nail Çakırhan’ı anmak üzere dünyaca ünlü müzisyenler Akyaka’ya geliyorlar. Bu yıl tüm dünyada önde gelen keman virtüözlerinden kabul edilen Cihat Aaşkın ve dünyanın en iyi gitaristlerinden biri kabul edilen İtalyan Gitarist Domenico Del Gıudıce birlikte konser verecekler.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.