HALE BÜYÜLEDİ

Muğla'da akşam saatlerinden itibaren Ay'ın etrafında oluşan ve çok net izlenebilen hale izleyenleri büyüledi.Ayın etrafında oluşan haleyi görenler cep telefonu ve fotoğraf makinaları ile bol bol bu anı ölümsüzleştirirken,...

HALE BÜYÜLEDİ

Muğla'da akşam saatlerinden itibaren Ay'ın etrafında oluşan ve çok net izlenebilen hale izleyenleri büyüledi.

Ayın etrafında oluşan haleyi görenler cep telefonu ve fotoğraf makinaları ile bol bol bu anı ölümsüzleştirirken, bir çok vatandaşta yakınlarını arayarak yılın belli dönemlerinde ender görülen tabiat olayını yakınlarına haber verdi.

Gecenin karanlığına adeta renk katan güzellik görenleri büyülerken, bazı vatandaşlar ilk defa böyle bir olaya tanıklık ettiklerini söylediler. Muğlalı bir çok vatandaş halenin fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşırken, fotoğraflara yapılan yorumlar ise ilginçti. Bazı vatandaşlar halenin deprem habercisi olduğunu iddia ederken, bazı vatandaşlarda etkili olması beklenen yağışlı havanın habercisi olduğunu belirttiler.

Muhteşem görüntü çıplak gözle saatlerce izlendi. Halenin atmosferin üst katmanlarında 6 km yükseklikte gökyüzünü kaplayan ve buz kristali yapısındaki Sirrostratüs isimli bulutların ışığı kırarak ayın etrafında ışık hüzmesi oluşturması ile meydana geldiği belirtildi.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.