Hacı Bektaş ve Pir Sultan’dan IŞİD’e kınama

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi tarafından ortaklaşa olarak yapılan bir açıklama ile terör örgütü IŞİD ve gerçekleştirdiği insanlık dışı kanlı...

Hacı Bektaş ve Pir Sultan’dan IŞİD’e kınama

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi tarafından ortaklaşa olarak yapılan bir açıklama ile terör örgütü IŞİD ve gerçekleştirdiği insanlık dışı kanlı eylemler kınandı.

Yapılan ortak açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verildi:

“Son yıllarda IŞİD terör örgütünün ülkemizde ve yakın coğrafyamızda gerçekleştirmiş olduğu katliamlar, sivil toplum örgütleri olarak bizleri tedirgin etmekte ve üzmektedir.

Bu eli kanlı terör örgütünün Yezidi, Türkmen, Asuri, Keldani, Hıristiyan ve Arap  halklarına karşı uyguladığı soykırıma dur demek gerekmektedir.

IŞİD  11 mayıs 1013 de Reyhanlı da iki bomba yüklü aracın patlamasıyla  Türkiye topraklarında kendi  tarihinin  de en ölümcül terör eylemini gerçekleştirmiştir. Hatırlayacağınız gibi bu terör saldırısında 51 kişi hayatını kaybederken, 140 kişi de yaralanmıştır.

Bu gün Musul Merkez Bankası'ndan çalınan paralar ve altınlarla 2 milyar dolarlık finansal gücü olduğu söylenen bu terörist gurup  bu gelirini kaçırma, alıkoyma, rehin alma ve diğer aktivitelerle de arttırmaktadır

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişiyi halen rehin tutuyor.

Gerek bölge ve gerek ülkemiz için tehlike teşkil eden, bu  terörist gurubu ve onun ülkemizde ki uzantılarını ve destekçilerini kınıyoruz.

İnsanları inançlarından ötürü katletme hakkını gören her türlü düşünce ve eylemin karşısında olduğumuzu bildiririz. Ülkemiz hükümetinin de bir an evvel bu terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi adına bir adım atmasını beklemekteyiz. “

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.