Gürün: Suyun siyaseti olmaz

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün, düzenlediği su yarışmasının ödül töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Sandras’dan 12 kilometrelik...

Gürün: Suyun siyaseti olmaz

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün, düzenlediği su yarışmasının ödül töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Sandras’dan 12 kilometrelik bir tünelle Muğla’nın ve üst platonun 50 yıllık suyu temin edilmiş olacak. Proje hazırlandı ve bakanlıkla birlikte onaylandı. Suyun siyaseti olmaz” dedi.

Haber Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün, 22 Mart ‘Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında başlattığı su yarışmasında dereceye giren eser sahipleri ödüllerini aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleşen ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Büyükşehir ve MUSKİ Daire Başkanları ile şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

“Su hayatın kaynağı”

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ Suyun siyaseti olmaz. Bunu her bulunduğum ortamda dile getiriyorum. Bu yarışmanın ana amacı farkındalık yaratmak. Su ile ilgili bilinci yükseltmek ve su tasarrufu konusunda özellikle çocuklarımızı eğitmeyi amaçlıyoruz. Su herkes için hayattır ve olmazsa olmazıdır. Su hayatın en önemli maddesidir” dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Başkan Gürün, öğrenciler tarafından bulunan “Her damla hayattır” sloganının MUSKİ’nin yeni sloganı olarak seçildiğini açıkladı.

“Su tasarrufu devlet politikası olmalı”

Vatandaşları su tasarrufu konusunda uyaran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, boşa kullanılan ve özellikle sulamada israf edilen suyun çok büyük miktarlarda olduğunu söyledi. Damlama sistemi sulamanın yapılması gerektiğini belirten Başkan Gürün, “Biz vahşi sulama ve arık sulaması yapıyoruz. Bu sistemle hem toprak tuzlanıyor hem de su heba oluyor. Bu nedenle sulamayla ilgili dönüşüm yaşamamız lazım. Ya damlama sulama yapacağız ya da yağmurlama sulaması yapacağız. Arık sulaması yapmamamız lazım. Su tasarrufu sadece yerel yönetimlerin değil devletin politikası olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Muğla’ya su müjdesi

Konuşmasının sonunda uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ve Muğla’nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan projenin hayata geçeceği müjdesini veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “2008 yılında Muğla Belediyesi zamanında Sandras’dan su getirilmesi için müracaatta bulunmuştuk. Daha sonra bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonrasında şuanda Sandras’dan 12 kilometrelik bir tünelle Muğla’nın ve üst platonun 50 yıllık suyu temin edilmiş olacak. Proje hazırlandı ve bakanlıkla birlikte onaylandı. İhale dosyası ve fizibilitesi hazırlanıyor. Sandras’dan gelecek olan suyu bir veya 1 buçuk yıl içerisinde kullanmaya başlıyor olacağız. Muğla’da 5 yıl içerisinde su konusunda önemli çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

“Her damla suyun kıymetini bilelim”

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Su özelinde üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Suyun toplum üzerindeki önemini belirtmek üzere belediyemize, sivil toplum örgütlerine ve tüm vatandaşlara büyük görev düşüyor. Belediye olarak tüm çalışmalarımızı her damla suyun değerini bilerek yapıyoruz. Bu yüzden su gününde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa olarak böyle bir yarışma düzenledik. Biliyoruz ki çocukların aileleri üzerindeki etkisi çok büyük. Yarışma sayesinde hem geleceğimiz olan çocuklara hem de ailelerine su tasarrufunun önemini anlatmaya çalıştık. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her damla suyun kıymetini bilelim.”

Düzenlenen törenin ardından resim, sloganlı afiş ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okuması ile sona erdi.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.