GÜRÜN: PARTİ ROZETİMİ ÇIKARDIM

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mazbatasını almasının ardından parti rozetini çıkardığını, kendisine oy verenin de vermeyenin de başkanı olmak için çalışacağını söyledi.30 Mart yerel seçimleri...

GÜRÜN: PARTİ ROZETİMİ ÇIKARDIM

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mazbatasını almasının ardından parti rozetini çıkardığını, kendisine oy verenin de vermeyenin de başkanı olmak için çalışacağını söyledi.

30 Mart yerel seçimleri sonrası yüzde 49 oy ile Muğla’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Osman Gürün, mazbatasını aldıktan sonra parti ayrımı gözetmeksizin her kesimin Belediye başkanı olarak hizmet vereceğini açıkladı. CHP il binasında İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, seçim süreci, seçim sonrası ve Büyükşehir yapılanması hakkında bilgi verdi.

“Fethiye sorgulanmalı”

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, 30 Mart yerel seçimlerinde 2 kişiden birisinin CHP’ye oy verdiğini belirtti. Öztürk, “30 Mart'tan önce biz Muğla İlinde 13+1 diye yola çıkmıştık. Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere ilçelerini AK parti, Fethiye Belediyesi’ni de Demokrat Parti kazandı. Özellikle Fethiye’nin sorgulanması gerekiyor. Çünkü Belediye Başkanı DP’li, Meclis CHP’li. Fethiye'de Belediye Meclis Üye oylarının neden çok, Belediye Başkan oylarının neden az olduğunu hususunda kendi çapımızda bir araştırma ve sorgulama içine gireceğiz” dedi.

Gürün: Oyumuz arttı

Muğla’da demokrasi kuralları içinde bir seçim sürecinin yaşandığını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “2009 yerel seçimlerini baz alırsak eğer, 2009’da İl Genel Meclisinde 171 bin 562 oy almışız. 2014 yerel seçimlerinde ise bu rakam 271 bin 787’e çıktı. 5 yılda Muğla genelinde oyumuzu 101 bin 225 arttırmışız. Son seçimlerde Türkiye geneli ortalamasını ele alırsak eğer, İzmir Büyükşehir belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de nüfus oranlamasına göre CHP’nin en fazla oy oranına çıktığı iller sıralamasında ilk sırada yer alıyor” dedi.

Geçersiz oylar

Başkan Gürün, 2014 yerel seçimlerinde Muğla’da 26 bin 310 oyun geçersiz sayıldığını, bu rakamın da Muğla gibi bir ilde çok büyük rakamlar olduğunun altını çizdi. Gürün, “Bu rakamın iyi irdelenmesi gerekir. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve hükümet bu konuda bir tedbir almalı. Muğla gibi bir ilde 26 bin oy millet iradesinin sandığa yansıması için önemli bir rakam. Sandık başı düzenlemesi ile bu konu disipline edilebilir. Bu oran Muğla gibi bir ilde seçim sonuçlarını bile değiştirebilir” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, seçim sonrası mazbatasını almasının ardından parti rozetini çıkardığını belirterek, “Seçim bitti. Bundan sonra Osman Gürün olarak bana oy verenin de, vermeyenin de Belediye Başkanı olarak parti rozetimi biri kenara bıraktım. Biliyorum ki, bana oy vermeyen seçmenlerin de seçim sonrası itiraz etmediği ender illerden birisi Muğla. Muğla seçmeninin tamamının oyunu almak mümkün değil. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi kurulum sürecini en az hasarla atlatıp, hizmet bekleyen vatandaşlarımızı mağdur etmeden çalışmak zorundayız” dedi.

“Devir teslim yaptık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e, Aydın büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İl Özel İdare’den Büyükşehir’e memur ve borç devrinin dışından bir devrin yapılmadığı açıklamasını hatırlatılan Başkan Gürün, “Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü ile devir teslim işlemlerini kavgasız ve gürültüsüz yaptık. Evlatlar arasında mal kavgası olmaz. Yapılan tüm işlemlerde mutabakat sağladık ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılması gereken menkul ve gayrimenkullerin yanı sıra, memur ve işçi kadrolarının devrinde sıkıntı yaşamadık” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.