Gürün: Ortak paydamız halka hizmet

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman gürün  ve ekibi  Milas’tan sonra  Yatağan  İlçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Yatağan  Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının...

Gürün: Ortak paydamız halka hizmet

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman gürün  ve ekibi  Milas’tan sonra  Yatağan  İlçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yatağan  Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını  ev sahibi Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık yaptı. Işık,  toplantının, Büyükşehir  ile ilgili bilgi verilmesi sorunların dinlenmesi için yapıldığını belirtti.

Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; ‘ 31 Martta büyükşehir statüsü kazananİlimizde, yeni uygulamalarla ilgili bir takım aksaklıklar yaşanmaktadır. Ancak,Büyükşehir Yasası'nın mali kaynaklarla ilgili düzenlemelerinde değişiklikler yapılması gerekiyor, çünkü belediye sınırları içinde yaşayan nüfusun, toplam nüfusun % 83'ü oldu. Eskiden her İlçe ayrı  karralar alıyordu şimdi ortak kararalar alınıyor. Belediye hudutları içerisinde yaşayan nüfusun her türlü belediye hizmetini alabilmesi için mevcut kaynak yeterli değil. Bunun çözümü için ilçelerin ve büyükşehirlerin genel bütçeden daha fazla pay alması gerekiyor.  Bu toplantının amacı, Ekibimizin sizlere ayrıntılı bilgi vermesi içindir. Netice olarak hepimizin ortak amacı halkımıza hizmettir " dedi.

Toplantıya Yatağan  Kaymakamı Gökay Özkan,  Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık , belediye başkan yardımcıları, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda  önce Muğla Büyük Şehir ile ilgili geniş bilgiler verildi. Daha sonra daire amirleri kendilerini tanıtıp, görevleri ile ilgili bilgi verdikten sonra toplantı soru cevap olarak sona erdi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.