Gürün: Hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2016 yılının Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerine bir bir gerçekleştirdikleri bir yıl olarak değerlendirdi.Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,...

Gürün: Hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2016 yılının Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerine bir bir gerçekleştirdikleri bir yıl olarak değerlendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2016 yılının ülke olarak büyük üzüntüler yaşanan, kederli bir yıl olduğunu buna rağmen umutsuz olmaya hakları olmadığını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında Muğla’da yollardan, suya, sağlıktan, engelsiz plajlara kadar Türkiye’de ilk olan birçok hizmeti Muğla’da hayata geçirmenin, hedeflerine bir bir ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Üzüntüleri, kederleri ile 2016 yılını geride bırakarak 2017 yılına merhaba dedik. Maalesef yeni yıla da İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısı ile girdik. Ülkemizde ne yazık ki çarşı iznine çıkan askerlerimiz, stat önünde güvenliği sağlayan polislerimiz, eğlence mekanındaki vatandaşlarımıza hain terör saldırıları düzenlenmekte ve ülkemizin birliğini, beraberliğini bozulmaya çalışılmaktadır. Türk Milleti bu çirkin oyunları bir olarak, beraber olarak aşacak güce ve bağlılığa sahiptir. Buradan bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

“Muğla hizmet alanı ile de Büyük bir şehir”

Sevgi ve hoşgörünün kenti Muğla’da 2016 yılının bütün bu olumsuzluklara rağmen yararlı geçtiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla gibi duyarlı, huzurlu, eşsiz güzellikteki bir şehirde vatandaşlara hizmet etmenin kendileri için de gurur kaynağı olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “2016 yılında bütün bu olaylara, siyasi belirsizliklere rağmen Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye, bizlerden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza ulaşmaya devam ettik. Vatandaşlarımıza ulaşmanın, onları sevdiklerine ulaştırmanın en iyi yolu 13 bin 247 kilometrekare yüzölçüme sahip Muğlamızda Büyükşehir Belediye’mize ait yolları modern yollar hallerine getirmekle başladık. 2016 yılında 160 Milyon yatırımla 1000 km yol çalışmasını sorunsuz tamamladık. Bu yolların 91 kilometresini çelik bariyerlerle güvenli hale getirdik. Artık Büyükşehir Muğla’da köy yolu, mahalle yolu kavramı yerine çizgileri, çelik bariyerleri, işaretlemeleri ile Muğla’ya yakışan yollar var.

Muğla’da nüfusumuzun yüzde 51’i kırsalda yaşıyor. Bu nedenle çiftçimize, üreticimize, kooperatiflerimize büyük önem veriyoruz. 2016 yılında yerel tohum ulusal güç sloganıyla yerel tohum merkezimizi kurduk. Alım garantili çiçek üretiminde 6 milyon rakamını geçtik. Ceviz, zeytin, incir fidanı, yem bitkisi, patates tohumu desteği sağladık. Toprak, sulama suyu, bitki laboratuvarımızla Türkiye’nin en kapsamlı tarımsal laboratuvarımızı çiftçimiz için Muğla il merkezinde kurduk.

Bugüne kadar Muğla’mızın içme suyu gitmemiş köylerinden, mahallerinden 27’sini yaptığımız yatırımlarla içme suyuna kavuşturduk. 2017 yılında Alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları için 250 Milyon TL değerinde kredi sağladık. 1479 kilometre kıyı şeridine sahip Muğlamızda 6 plajımızı engelsiz plaj haline getirerek engelli vatandaşlarımızı denizle buluşturduk. Ayrıca Türkiye’de ilk olan Engelli vatandaşlarımız için Kısa Mola hizmetini yine 2016 yılında hayata geçirdik. Evde bakım hizmetlerimizde 60 bin tıbbi müdahale ile 10 bin haneyi ziyaret ettik. Ulaşımda dönüşüm projemizle Muğla genelinde toplu taşıma araçlarını modern, engelli rampalı, güvenli, 65 yaş üstü, şehit yakını, gazilerimize ücretsiz hizmet verebilir hale getirdik.” dedi.

“Vatandaşlarımızın yüzündeki gülümseme bizim için yeterli”

Muğla’nın 13 bin 247 kilometrekare yüz ölçümüyle İstanbul’un 3 katı coğrafi büyüklüğe sahip olduğunun altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’ya yapılan yatırımların, hizmetlerin buna göre değerlendirilmesi gerektiğini, Seydikemer’den Bodrum’a kadar Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin mesai saati gözetmeden görevinin başında olduğunu söyledi.

Gürün, “Birbirinden değerli 13 ilçemizde Büyükşehir Belediyesi olarak görev ve sorumluluk alanımızdaki hizmetleri önem ve aciliyet sırasına göre gerçekleştiriyoruz. Muğla’yı hizmetleri ile saran Büyükşehir ekiplerimiz Seydikemer’de kar mücadelesi verirken aynı anda Bodrum’da haşere ile mücadele ediyor ve Milas ilçesinde de MUSKİ ekiplerimiz ilk defa bir mahalleye içme suyuyla buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’da birçok yenilikçi hizmeti vatandaşlarımızın daha yaşanır bir şehirde yaşamını sürdürmesi için gerçekleştirmeye, hedeflerimize bir bir ilerlemeye 2017 yılında da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bir teşekkürü, sağ olun demesi, yüzündeki gülümseme bizim için yeterli.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.