Gürün: Ağlayıp sızlamadık…

Muğla HABER Gazetesi yazarlarından Gazeteci-Yazar İsmail Atasever’in sorularını cevaplayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, belediye çalışma ve yatırımlarını değerlendirirken, bu dönem sonuna kadar bütün...

Gürün: Ağlayıp sızlamadık…

Muğla HABER Gazetesi yazarlarından Gazeteci-Yazar İsmail Atasever’in sorularını cevaplayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, belediye çalışma ve yatırımlarını değerlendirirken, bu dönem sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını ve gelecek dönem üst yapı çalışmaları ile Muğla’nın kültürel, ekonomik ve refah seviyesini artıracak proje ve çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Büyükşehir ile ilgili olarak kamuoyunda kendisinin büyükşehire karşı olduğu gibi yanlış bir algının oluşturulmaya çalışıldığını ifaden eden Gürün; “ Ben toptan karşıymışım gibi algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben büyükşehir yasasına toptan karşı değildim ve değilim. Bu yasanın revizyona ihtiyacı olduğunu söyledim. Büyükşehirden tekrar eski statüye dönülmesi Muğla’ya büyük zarar verir. Biz ne gibi sıkıntılarla karşılaşacağımızı çok iyi biliyorduk. 1 yıl boyunca bu yasa için dersimizi çalıştık. Bizim ağlayıp sızlama hakkımız yok. Büyükşehir olmasaydı Muğla’yı bütüncül olarak bakmamız mümkün değildi. Bunun için “Muğla1” diyerek çalışma ve yatırımlarımızı sürdürdük, sürdürüyoruz” dedi.

Hüseyin Atılgan (ÖZEL HABER)

Muğla HABER Gazetesi yazarlarından Gazeteci-Yazar İsmail Atasever’in röportajında kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevaplayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün belediye çalışma ve yatırımlarını değerlendirirken bazı konulara da açıklık getirdi.

Öncelikle kendisinin büyükşehir yasasına karşı olduğu gibi yanlış bir algının oluşturulmaya çalışıldığına hatırlatarak sözlerine başlaşan Gürün; “ Muğla’nın kendine has özellikleri var. SİT bölgeleri, kıyı alanları gibi. Benim büyükşehir yasasına toptan karşı olduğum şeklinde kamuoyu yanıltılmaya çalışıldı. Ben karşı değildim ve değilim. Ben yasanın revizyona ihtiyacı olduğunu söyledim. Çocuk erken ve özürlü doğdu. Bizi ne gibi sıkıntılarla karşılayacağımızı çok iyi biliyorduk. 1 yıl boyunca yasa için dersimizi çalıştık. Bunu seçim süresince halkımıza anlattık.

Ağlayıp sızlama, şikayet etme hakkımız yok. Bunu bilerek organizasyon şemamızı oluşturduk çalışma ve yatırımlarımıza başladık. Büyükşehir olmasaydı Muğla’yı bütüncül olarak bakmamız mümkün değildi. Bunun için bütün ilçelerimizle birlikte “Muğla1” dedik. Büyükşehirden eski statüye dönülmesinin Muğla’ya faydasından çok aksine zararı olur. Her şeyden Muğla’ya 2’ye katlanan vergi gelirlerini kaybeder” dedi.

Borçsuz belediyeden en borçlu 4. Belediyeye

Büyükşehir yasasından önce Muğla Belediyesi’nin Türkiye’de borçsuz belediyeler arasında baştan 4. Sırada olduğunu hatırlatan Gürün, “ Yasanın hayata geçmesinden sonra ise Muğla Büyükşehir Belediyesi en borçlu belediyeler arasında yine ilk 4. Sırada yer alıyor. ‘3 yılda bu borç nasıl oldu?’ diyenler olabilir. Bunlar ilçe belediyelerinden devraldığımız borçlar. Altyapı ve tesislerinden tutun vergi ve sigorta prim borçlarına varıncaya değin bütün borçları devraldık. Bütün bu borçların taksitlendirmesini yaptık ve aksatmadan ödüyoruz. Şu an ilçelerden gelen borçların taksitlendirilmesinden dolayı her ay 20 milyon TL borç ödüyoruz. En fazla borcu olan belediyeyiz ama en az faiz ödeyen belediyeyiz. Biz yapılandırmayı buna göre yaptık ve bütçemizi yatırımlarımızı aksatmayacak şekilde taksitlerimizi bütçemizin içine dahil ettik. Bunun yanında da 565 milyon TL’lik yatırım yaptık yapmaya da devam ediyoruz.

Biz bunları bilerek devraldık. Ağlayıp sızlamaya, mazeret üretme hakkımız ve lüksümüz yok. En fazla tartışma konusu olan ve kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği konu ise devir işlemleri. Limanlar, tesisler, yollar gibi. Devredilen hizmetler devredilmeyen hizmetler. Biz bunların devrini alırken kendimiz almıyoruz bunu yasa emrediyor. Hatta birkaç tesiste devrin gecikmesinden dolayı Sayıştay nezdinde sıkıntı bile yaşadık. Bunların kamuoyuna ve halkımıza doğru anlatılması lazım” diye konuştu.

Altyapıyı tamamlayacağız

Bu dönem içinde Muğla’nın bütün altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını açıklayan Gürün, önümüzdeki dönemde ise Muğla ve ilçelerinin kültürel, ekonomik ve refah seviyesini yükseltecek çalışma ve projeleri tek tek hayata geçireceklerini söyledi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.