Gürün: 13 çocuklu bir aileyiz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla ve ilçelerini 13 çocuklu bir aileye benzeterek, “Tek başına Zeybek oynamanın yanında, Horon tepmenin de öğrenilmesi gerekir” dedi.Muğla’nın 13 ilçesinin farklı güzellikleri,...

Gürün: 13 çocuklu bir aileyiz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla ve ilçelerini 13 çocuklu bir aileye benzeterek, “Tek başına Zeybek oynamanın yanında, Horon tepmenin de öğrenilmesi gerekir” dedi.

Muğla’nın 13 ilçesinin farklı güzellikleri, farklı değerleri, farklı zenginlikleri bulunduğunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bu güzelliklerin ve zenginliklerin beraber yürünmesi ve beraber düşünülmesi ile anlam kazanacağını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları kitap tanıtımında konuşan Başkan Gürün, “Biz birbirinden uzak mezralarda oturan bir köyün mensupları gibiyiz. Her ilçemiz kendi başına Zeybek oynayan, her ilçemizin birbirinden önemli değerleri olan, ama nedense birlikte horon tepemediğimiz, nerelisiniz diye sorduğumuzda kendi ilçesini söyleyen, Muğla’nın Marmarisindenim, Muğla’nın Fethiye ilçesindenim diyemeyen bir yapısı, anlayışı ve yaşam şekli var. Muğla Büyükşehir oldu. Bu ilçeler arasındaki farklılık ve tek başınalığın mutlak surette beraberliğe dönüştürülmesi gerekir. Biz beraber oynamalıyız, beraber yürümeliyiz, birlikte düşünmeli ve hepimizin ortak menfaati için birlikte üretmeliyiz. Birimizin iyi ve olumlu gelişmesi hepimizi olumlu yönde ve güzel duygularla coşturmalı, bir yerde oluşan negatiflik de hepimizi üzmeli. Biz 13 çocuklu büyük bir aileyiz. Her çocuk birbiri ile bir ailenin kardeşi olarak birlikte olmalı. Bunun için öncelikle Muğlalının bütün değerlerini, farklılıklarını öğrenmeye, o değerleri benim diye bakmaya ve onlarla gurur duymaya ve alışması gerekiyor. Ayrı yürümek gücümüzü, zenginliğimizi, güzelliğimizi, ışığımızı biraz loş ışık haline getiriyor. Birlikte yürüdüğümüz zaman ve hepimiz birbirimiz ile övündüğümüz bir Muğla yarattığımız takdirde çok büyük bir pozitif enerjinin doğabileceğini görmemiz lazım” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.